Broodroof: goedgekeurde GEES draaiboeken liggen al maanden klaar

Wel 80 experten uit de kunsten- en evenementensector hebben de voorbije maanden kosten noch moeite gespaard om cocreatief een uitgekiend, gedetailleerd draaiboek op te stellen over hoe we ‘coronaproof’ voorstellingen en andere culturele evenementen kunnen organiseren. Deze sectorgids Cultuur werd door de GEES en de Vlaamse minister van Cultuur bekrachtigd en bewierookt. Als er een sector is die weet hoe om te gaan met bezoekersstromen, dan is het de cultuursector. Ondanks al het harde werk en de garanties dat onze voorstellingen coronaproof kunnen verlopen, besliste de Veiligheidsraad om – zonder overleg – de sectorgids naast zich neer te leggen.


"In onze draaiboeken wordt nauwkeurig uitgetekend hoe bubbels van mensen op een veilige afstand van elkaar worden gescheiden. Ook de bezoekersstromen worden zodanig geleid dat de afstand gegarandeerd is. Daarbij komt ook nog eens de mondmaskerplicht. Wat wij met onmiddellijke ingang vragen is voor een logisch aantal mensen te mogen spelen. Met logisch bedoelen we een relatief bezettingspercentage dat rekening houdt met de grootte van de zaal, de anderhalve meter regel én het protocol zoals dat te vinden is in de sectorgids en in het CERM, geen absoluut getal. De GEES was akkoord met een dynamische inzet van publieksaantallen"

De Nationale Veiligheidsraad van 20 augustus bracht een pover aantal versoepelingen met zich mee. Vanaf 1 september wordt de maximale capaciteit naar 200 binnen en 400 buiten gebracht. Broodroof, twee maten en twee gewichten, een gebrek aan kennis van wat er kan in de sector en een tekort aan inspanningen om met de sector te overleggen.
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0