Charlie Brown is vooral een musical voor volwassenen!Vandaag waren we te gast in Mechelen, waar het toonmoment voor Charlie Brown plaatsvond.

Op het eerste zicht zou je denken dat het een musical is voor alleen kinderen, maar niets is minder waar. Het is vooral een musical voor volwassenen. Al mogen de kids natuurlijk wel meekomen, want het blijft een familievoorstelling.


Het verhaal


CHARLIE BROWN vertelt het verhaal van een doodgewone dag uit het doodgewone leven van een doodgewoon jongetje. Van de mistige, voorzichtige maar veelbelovende ochtend tot de confronterende en uiteindelijk alles alweer relativerende avond. Met veel hoogtes, maar – helaas – al net zo veel laagtes.

Met wild, uitbundig optimisme maar ook afgrijselijke, adembeklemmende wanhoop. Met kleine liefdeskriebeltjes maar ook verterende gevoelens van haat en wraakzucht. Met dromerige verlangens en dan toch telkens weer het deksel op de neus. Kortom, het leven zoals het is.


Het leven van Charlie Brown en zijn vriendjes, Linus, Schroeder, Lucy, Sally... en o ja...Snoopy, je weet wel, die rare hond met zijn multiple personality syndroom... die is natuurlijk ook van de partij !


Wij hadden een gesprek met de hoofdrollen van dienst: Wout Verstappen (Charlie) en Mark Thijsmans (Snoopy)


Mark je speelt een hond, een droomrol?


Goh dat het een droomrol is weet ik niet, maar ik vond het wel iets dat ik nog nooit gedaan had. Toen Jos Dom mij belde met de vraag om een hond te spelen, dacht ik, daar moest je dan 50 jaar voor geworden zijn (lacht)

Ik vind het wel een uitdaging.


Hoe leef je je in in die rol?


Vooral door heel hard te lachen in de voorbereidende fase en zoeken wat een hond allemaal doet. We wilden niet laten zien, man speelt hond, maar we wouden er wel een aantal trekken van een hond in. Het hijgen, het kwispelen.. Al hebben we dat gedoseerd.


Waarom moeten de mensen komen kijken?


De kinderen moeten komen kijken, want die gaan zeker aan hun trekken komen, met de jongens en meisjes met de staartjes, de springtouwen, de dansjes.. Maar de volwassenen moeten ook absoluut komen kijken voor de tekst, want hetgeen de kinderen zeggen, is eigenlijk volwassenen praat en humor. Het is geen stuk voor alleen kinderen. Wat die personages allemaal zeggen kwa filosofie dat is echt fantastisch en om bij na te denken.Wout je speelt Charlie Brown. Wie is Charlie?


Charlie is het hoofdpersoon, maar eigenlijk is dat niet waar, want het gaat om de Peanuts vriendjes. Het karakter van hem is wel bijzonder, want hij is water en de andere zijn vuur en je merkt dat hij zich nergens thuisvoelt.. Het is een persoontje, maar niemand weet wat hij eraan heeft. Hij is ook nog heel zoekende op zijn 5-jarige leeftijd.


Hoe voelt het om een kind te spelen?


Dat was eigenlijk mijn angst, want Jos hamert daar erg op dat hij geen kinderen op podium wilt, want hij wilt meer dat het een filosofische voorstelling is, dat je de gedachtengang van die kinderen leert kennen. Het is moeilijk om je niet te verliezen in dat jeugdige, maar om het heel eerlijk te houden. Het is dus helemaal niet zo simpel, want je moet er meer bij nadenken, dan bij een andere rol.


Hoe bereid je je daar op voor?


Ik begin heel fysiek, met mijn voetjes wat onzeker en dan wat frullen heel de tijd om in het kind te kruipen. Eigenlijk moet ik denken, doe niet teveel, vertel hoe je het zelf zou vertellen en dan die waterlaag eroverheen.


Wat is er anders aan deze voorstelling?


Ik zou het zelf heel graag zien, want het is echt een stripverhaal. Verwacht geen doorlopend verhaal met een begin en een eind, het allemaal fragmenten. Je slaat een pagina open in een strip en je krijgt altijd een nieuw verhaaltje te zien. Het enige dat samenhangt is dat het dezelfde personages zijn en dat je een dag tot 's morgens tot 's avonds te zien krijgt uit het leven van Charlie, zijn vriendjes en Snoopy natuurlijk en ik denk dat er geen enkel andere voorstelling is dat het op die manier benaderd en dat vind ik wel tof.Auteur en componist: Clark Gesner Regie: Jos Dom Cast: Mark Tijsmans, Wout Verstappen, Reuben De Boel, Jeroen Logghe, Sarah Kefi en Phaedra Segers


Charlie Brown speelt vanaf 20 september 2019 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Wij zijn super benieuwd! Jij ook? Check dan snel de website!

http://www.tgroengras.be

https://fakkeltheater.be


Lees morgen ons interview met MARC THIJSMANS

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0