Coronavirus in het theater

Let op de informatie in dit artikel mogelijk niet actueel wegens het corona virus: Vrijdag 13 maart 2020 om 00u30 is beslist om de voorstelling te verplaatsen


Kijk je al enkele maanden uit naar je favoriete musical, show of theaterstuk, dan hoeft het Coronavirus geen roet in het eten te gooien. Zolang de overheid geen verbod legt op publieke evenementen, hoeven we ons geen zorgen te maken. Je hoeft dus niet met een mondmasker naar het theater te gaan.

"We hebben hiervoor een accurate opvolging, vanaf dat het risico te groot wordt dan zullen we het gepaste advies communiceren naar de bevolking. Theaters en hun bezoekers kunnen preventief wel actie ondernemen, maar hoeven dus geen evenementen te annuleren" - FOD Volksgezondheid

Zolang er geen of slechts enkele patiënten in ons land opduiken, is het voldoende om deze mensen te isoleren en bij hun contacten waakzaam te zijn voor symptomen. Meer drastische maatregelen zijn niet nodig. Pas wanneer er een grotere uitbraak in ons land zou zijn met meerdere patiënten, zal de overheid overwegen om bijvoorbeeld bioscopen theaters en/of scholen te sluiten.


Theaters kunnen op een paar eenvoudige manieren helpen:


Het personeel toegang geven tot het regelmatig handen wassen of een alcoholgel gebruiken. Zorg voor een regelmatige reiniging van tafels, toiletten en publieke ruimtes, waar veel mensen samen komen. Is de foyer te klein, open de theaterzaal vroeger zodat bezoekers meer ruimte hebben. Communiceer uw voorzorgsmaatregelen en stel je bezoekers gerust.


Wordt een bezoeker toch ziek in uw etablissement, bel dan naar een huisarts en vermeld de reisgeschiedenis en de symptomen van uw gast. Plaats uw gast in een afzonderlijke ruimte. De huisarts zal de nodige maatregelen met u overlopen. U hoeft zich al organisator geen zorgen te maken, de andere theaterbezoekers kunnen mogelijk, zonder verdere hinder na de voorstelling gewoon naar huis.


Maar ook theaterbezoekers kunnen helpen:


Net zoals voor griep is het coronavirus vooral gevaarlijk voor oudere mensen en mensen met al andere (ernstige) gezondheidsklachten. Wie zich grieperig, of verzwakt voelt op de dag van de voorstelling (al dan niet door COVID-19) kan best zijn tickets annuleren of niet naar de voorstelling gaan. Verder zijn de algemene richtlijnen van volksgezondheid op te volgen.


Maar geniet vooral met een gerust hart van de voorstelling!


Website:

https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0