Coronavirus nekt Echt Antwaarps Theater na 39 jaar

Vorig jaar werd hun eigen theater verkocht. Het gezelschap verhuisde met zijn producties naar de Arenberg. Er was genoeg inspiratie en goesting om nog zeker te spelen tot hun 50ste verjaardag. Maar corona treft Het echt Antwaarps teater (EAT) kei hard. Het toneelgezelschap van Ruud De Ridder en zijn echtgenote Nicole Laurent, houdt op te bestaan. Dat laten De Ridder en Laurent weten op de website van het theater.


De coronacrisis heeft voor het theater te grote financiële gevolgen waardoor het koppel geen andere optie ziet dan de boeken neer te leggen. Wie al een ticket kocht voor een voorstelling in het najaar, kan een terugbetaling vragen, maar De Ridder vraagt op de website om dat niet te doen.
"In den aap gelogeerd", "Wat doen we met Bompa?", "Frans de facteur is ne charmeur", "Mijn ex is een heks" of "De Mon komt uit 't prison": het zijn maar enkele van  de vele komedies die het "echt Antwaarps teater" bracht in zijn eigen theater in de Arenbergstraat. De "Bompa-stukken" kregen later ook een vervolg in een tv-reeks op VTM.

Maar het doek valt vandaag. De boodschap op de website van "echt Antwaarps teater" is duidelijk. "Net voor het veertigste speelseizoen van ons echt Antwaarps teater moeten wij helaas de beslissing nemen de activiteiten van ons theater te stoppen. Het coronavirus heeft ons de nek om gedaan!"Lieve mensen,

Dit is geen eenvoudig bericht.

Net voor het veertigste speelseizoen van ons echt Antwaarps teater moeten wij helaas de beslissing nemen de activiteiten van ons theater te stoppen.

Het Coronavirus heeft ons de nek om gedaan!

De verkochte tickets voor de voorstellingen van de maand mei die verplaatst werden naar september zijn ontoereikend om alle kosten te kunnen betalen.

Er kunnen ook geen nieuwe tickets meer aangenomen worden vanwege de beperking van het aantal toeschouwers in de zaal. Bovendien is de interesse zeer laag omdat het publiek blijft afwachten.

Over onze voorstellingen op verplaatsing hebben we ook nog geen enkele zekerheid.

Nicole en ikzelf zijn er het hart van in maar we zijn gedurende deze hele lockdown moe gestreden en uitgeput van het nadenken over oplossingen.

We hadden, na de sluiting van onze eigen zaal, gehoopt zorgeloos onze reisvoorstellingen en onze twee reeksen in de Arenberg te kunnen blijven brengen.

Corona heeft daar anders over geoordeeld!

Het is met pijn in het hart dat wij afscheid van jullie moeten nemen maar het kan niet anders. Onze fut en moed is weg. We moeten er nu voor zorgen dat onze gezondheid niet verder in het gedrang komt.

Wat betreft de door U aangekochte tickets voor 'Wie Zal Het Zeggen? Ik Zeker Niet!'. Indien gewenst schrijven wij dit bedrag volledig of deels terug over op uw rekening. Voor ons betekent het terug betalen van al die tickets een geweldige financiële aderlating, voor de meesten onder U betekent dit een kleine som.

Indien u dit niet terug betaald wilt, danken wij U daarvoor uit het diepste van ons hart en helpt U ons de nog openstaande rekeningen en lopende kosten die nog volgen te kunnen betalen.

Wij danken U van harte voor uw trouwheid als toeschouwer van het echt Antwaarps teater en zijn er fier op dat wij U sinds 1981, al die jaren plezier hebben mogen verschaffen.

Met al onze sympathie en vriendschap,

Ruud & Nicole en onze volledige EAT - ploeg


Archief


https://www.boanews.be/post/het-echt-antwaarps-teater-sluit-de-deurenheadersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0