Covid faillissement voor Cirque du Soleil

Cirque du Soleil heeft het faillissement aangevraagd, zo kondigt de organisatie zelf aan. Het bedrijf heeft schuldbemiddeling aangevraagd.


Cirque du Soleil, dat werd opgericht in 1984 in het Canadese Montreal, is de grootste moderne circusproducent ter wereld. Het bedrijf zat in slechte papieren als gevolg van de talloze geannuleerde voorstellingen wegens de Covid-19-pandemie.


De circusproducent kondigt een herstructurering aan en krijgt daarvoor 300 miljoen dollar aan steun, waaronder 200 miljoen dollar van Investissement Québec, de Canadese provincie waarin Montreal gelegen is. 

Daniel Lamarre, CEO van Cirque du Soleil zei vandaag in een verklaring dat het bedrijf al meer dan 36 jaar erg succesvol was, tot het coronavirus toesloeg en dat het “kordaat” moet optreden om zijn toekomst veilig te stellen. “De robuuste inzet van de sponsors - inclusief extra fondsen om onze getroffen werknemers, onderaannemers en partners, die allemaal belangrijk zijn voor het rendement van Cirque, te ondersteunen - weerspiegelt ons gezamenlijk geloof in de kracht en het langetermijnpotentieel van ons merk,” zei hij. “Ik kijk ernaar uit om onze activiteiten opnieuw op te bouwen en samen te werken om opnieuw het magische spektakel te creëren dat Cirque du Soleil is voor onze miljoenen fans over de hele wereld.”

Wanneer er opnieuw shows zullen zijn is nog niet bekend.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0