Cultuurmarkt organisator Prospekta doet de boeken dicht door een gebrek aan subsidies


Elk jaar kon je over de koppen lopen op de Cultuurmarkt van Vlaanderen in Antwerpen. Vzw Prospekta timmerde 25 jaar aan de weg. Directeur Annik Klaes is er het hart van in. 12 mensen worden ontslagen.


"Ik sluit dit af met trots, niet met bitterheid. Met een geweldige ploeg hebben we véél kunnen doen"

Het budget van Prospekta bedroeg 1 miljoen euro. De helft daarvan kwam van de provincie, een kwart van de stad en een kwart uit eigen middelen. Het cultuurbeleid werd weggehaald bij de provincie. De voorbije twee jaar nam de Vlaamse overheid de subsidies van de provincie over. Maar nu heeft Cultuurminister Jan Jambon (N-VA) enkel geld voorzien om de werknemers een opzegvergoeding te kunnen geven.


De Cultuurmarkt in Antwerpen


Woordvoerster van schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA).Laat ons weten nog te bekijken hoe ze die drie evenementen - Cultuurmarkt, Erfgoeddag en Museumnacht - kunnen gaan organiseren.


“Het klopt dat Prospekta in hoofdzaak door Vlaanderen ondersteund werd. Ook voor onze stad was Prospekta een belangrijke partner. Zij organiseerden voor ons museumnacht, erfgoeddag en de cultuurmarkt. Dit zijn belangrijke projecten die we als stad zeker willen behouden. Het is niet realistisch om Prospekta in te kantelen in de stad, maar deze drie projecten willen we zeker continueren. Daarom bekijken we als stad of en hoe we dit zelf kunnen organiseren. Indien blijkt dat wij als stad niet over de juiste expertise beschikken, zullen wij vacatures plaatsen om de juiste mensen aan te trekken. Het staat de mensen van Prospekta dan vrij om te solliciteren bij de stad.”headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0