De Gentse Feesten dat is veel héél veel theater

Voor de 176 keer zijn het volgende week Gentse Feesten, naast de vele muziek en dance podia, drankstandjes is dit ook een echt cultuurfeest met véél theater een overzicht van wat je allemaal kan zien.


LIKE A TREE - HOCUS POCUS THEATRE (UK)Diep in het woud groeit een klein boompje, van diep onder de aarde omhoog naar de hemel.Tegelijk wordt een kind geboren. Hun beider levens verstrengelen zich in een ontroerend verhaal over leven, liefde en alles wat erbij hoort. Moeder Natuur is onze verhalenvertelster en verlicht onze harten en verbeelding met haar handgemaakte poppen en vintage kinderwagen, omgebouwd tot poppentheater. Wanneer een klimaatramp het geliefde boompje van het meisje bedreigt, leert ze over de breekbaarheid van het leven en maar ook dat het nooit te laat is om iets terug te geven. Een magisch verhaal gebracht met poppen en geschikt voor alle leeftijden.


EDITH & SIMONE

Dit muzikaal stuk is een evocatie van het leven van de beroemde chansonnière Edith Piaf, die al tijdens haar leven een legende werd. Het hele leven van Piaf wordt beschreven vanuit de ogen van haar stiefzus, Simone. Deze was zelf ook zeer getalenteerd maar kwam nooit echt aan de bak en leefde voortdurend in de schaduw van de beroemde Edith. Dit vertelstandpunt schept een zekere afstand tegenover de figuur van Piaf, waardoor je een klare en kritische kijk krijgt op niet alleen het leven van Piaf, maar op het leven tout court! Live zang en live orkest! ​DE BROERS GEBOERS

Vintage Arne Sierens met Marijke Pinoy, Sebastien Dewaele, Tom Ternest, Wouter Bruneel en Wim Willaert. Hilarisch, maar ook aandoenlijk.

Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader Noël na jaren dan ook nog eens totaal onverwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door: ‘t is al ‘doodkloppen’ wat de klok slaat. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.

Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch, maar ook aandoenlijk, pijnlijk maar ook hartverwarmend. Een oh zo menselijk stuk grotesk toneel. Tijd voor een herneming met een geweldige cast.ZAKMANIn het centrum van Gent, heeft in een bushokje een clochard zijn permanente intrek genomen. De reacties gaan van ergernis tot jolijt, tot de dakloze op een dag wordt aangerand en bestolen. Dàt gaat te ver, vinden sommigen. Het moest er wel van komen, zeggen anderen. In regie van 40-45 regisseur Frank Van Laecke met muziek van Steven Prengels en met een topcast Jurgen Delnaet, Katelijne Verbeke, Heidi De Grauwe en Bob De Moor en een koor."BLAUW ENDE TROUW" EEN VERZWEEGENE GENTS DRAMA


Een ‘verzweegene’ Gents drama ten tijde van keizer Karel (iedere mogelijke gelijkenis met het Gent in de 21ste eeuw is louter toevallig).

Luk De Bruyker en Zaki De Waele schreven een “shakespeariaanse” Gentse farce. Zij ontdekten bij opgravingen in de vergeetput van het Gravenkasteel de “stoffelleke” resten van een zekere Christoffel Stoffel. Het wordt een locatievoorstelling in het legendarische “Prinsenshof”. Het publiek wordt opgewacht in “de donkere poort”. De voorstelling speelt in het Zilverhof (voor max 80 toeschouwers) in een “papieren”theater. Spelers zijn Wim Claeys (hofnar),Luk De Bruyker en Peter Van Haelter. Het papierentheater werd vervaardigd door Dirk De Strooper en Wim Van De Vyver . De karikatuuren van de poppenkoppen zijn van de hand van de Gentse gerenommeerde cartoonist Jacques Moeraert.

De muziek is een persiflage op bekende melodietjes en de hele soundscape gebeurt live, gebruik makend van oude technieken (windmachine, donderplaat, regenbuis…)


THEATER LANGS HET WATERPer open boot worden toeschouwers naar de acteurs op kade gebracht; opgesteld op verschillende plaatsen langs de Leie, Ketelvest en Nederschelde. Onderweg geniet men van een drankje en hapje aan boord.


NEN DUBBELE RENDEZ-VOUS - KOMEDIE IN HET GENTS VAN JEROEN MAES


Irène voelt zich veel jonger dan ze eigenlijk is. Dat uit zich niet alleen in haar kleding; als Thirsty Pussy probeert ze geregeld mannen te versieren op datingsites. Ze heeft een rendez-vous geregeld met Eddy, op datingsites beter gekend als Hungry Tiger. Ze is echter niet egoïstisch en heeft ook een afspraak geregeld voor haar saaie dochter Dorothy met Jan-Joris, een nerd, die geobsedeerd is door vogels. Omdat ze weet dat haar dochter nooit akkoord zou gaan, heeft ze gezorgd dat beide heren op dezelfde moment langskomen. Zon echte dubbele rendez-vous... Zo gezegd zo gedaan... Of toch niet helemaal?

Zullen ze erin slagen de avond op een leuke manier af te ronden? Komt er nog een tweede date? Klikt het bij beide duo's genoeg om een relatie te beginnen? Of zijn er plotse onvoorziene wendingen waardoor de dubbele rendez-vous helemaal anders loopt dan voorzien?


THE RETURN OF THE COMEBACKWeiger (nog steeds) te lachen met minderwaardige grappen,hoed u voor namaak en investeer in een Belgisch product Kamagurka & Herr Seele komen terug!


"REVUE"


Een muziekspektakel met revueliedjes van de voorbije 100 jaar en tegelijk een knipoog naar de iconen uit het Gentse Volkstoneel. Koen Crucke, sopraan Anne De Prest en Luk De Bruyker (die andermaal in de huid van Romain Deconinck kruipt) worden begeleid door een live orkest.VRIJEN MET DIEREN

Dé hit van de Gentse Feesten 2018, herneming wegens succes! In dit geweldige stuk van Stany Crets ontmoeten we Theo en Norma, wiens huwelijksleven volledig uitgeblust is. De aanwezigheid van huisvriend Guy maakt het er niet simpeler op en ook de buren Ludo en Lisette gooien wat amoureus roet in het eten. Zetten zij hun verlangens om in daden? Vijf verdwaalde, eenzame zielen in deze comedy. Groot verdriet naast slappe lach. Bert Verbeke, Joke Emmers/Leen Dendievel, Debbie Crommelinck, Bram De Win en Jef Hoogmartens in een regie van Domien Van Der Meiren, te zien in NTGent Arca!
ROYAAL GEFLUSHEDRetteketet, het is zover! Christian Celini springt den dieperik in, hoofd eerst, borst vooruit, zicht op oneindig,… En dit voor zijn allereerste SOLO voorstelling! Een Cabareteske/Stand-up vertelling waar ook al eens in gedanst mag worden, en liefst veel gelachen.PURCELL'S DIDO AND AENEAS

Een compacte versie van de klassieker, met als doel opera te openen voor een breder publiek.. met jonge solisten van de Vlaamse Opera!


NACHTGASTEN

Acteurs krijgen een verhaal en een rol,een geheim en anderhalf uur de tijd! Een voorstelling compleet geïmproviseerd. Er is een verhaal voor vier of vijf acteurs. Daarnaast krijgen de acteurs ook allemaal een persoonlijk verhaal met een persoonlijk geheim mee. Dit verhaal is geheim voor de andere acteurs, maar niet voor het publiek. En vervolgens krijgen ze anderhalf uur de tijd om dit uit te spelen. Acteurs worden in het diepe gegooid met maar één houvast, namelijk de rol die ze spelen. En verder hebben ze geen idee wat er kan gaan gebeuren. En het publiek is hier getuige van en denkt mee met de acteurs. Het publiek is alwetend en daardoor ook medeplichtig! Nachtgasten werd mede opgericht door Jef Hoogmartens en bestaat uit: Niels Croiset, Yorick Zwart, Koen Wouterse.

Gastacteurs voor deze editie op de Gentse Feesten zijn Maaike Cafmeyer, Mathias Sercu, Debbie Crommelinck, Bert Verbeke en Jef Hoogmartens.


POPULIER


Ik had een pantser en ik was daar heel blij mee, het had mij meermaals gered in mijn leven. Op een bepaald moment werd ik te groot voor mijn schild en ik besloot het van mij af te smijten. Wist ik veel dat mijn nieuwe huid tijd nodig had om uit te harden... Amai mijne frak.

HET CABARET DER LAGE LANDEN


Het Nederlandse cabaretduo Vlamousse bundelt de krachten met het Vlaamse kleine prettige stoornis. Omdat ze beiden houden van schrijnende situaties. Omdat vier vrouwen meer verwarring kunnen zaaien dan twee. Omdat sommige dingen gewoon lekkerder zijn als ze gedeeld worden. Vla bijvoorbeeld.
DE TEEF EN DE BEER


Een rijke bankier uit Moskou en een jonge vrouw uit Sint-Petersburg hebben een affaire tijdens een vakantie verblijf in het mondaine Jalta. Hij ervaart dat zijn leven zich in twee werelden afspeelt: een gezin en een baan, sociale bezigheden, zichtbaar en controleerbaar. En zijn andere leven met Anna. Wat voor hem begint als een avontuurtje, verandert in echte passie. Hij besluit Anna te gaan zoeken in St.-Petersburg, waar de klucht "De Beer" van Tsjechov wordt opgevoerd. En nu?


LIJF


Cabaretvoorstelling met ons lichaam als rode draad. Het tintelt, rilt en grinnikt. Je kan er zo leuk mee spelen. Maar er komt ook vanalles uit en het heeft hier en daar een bult. Een hilarische voorstelling die onder uw vel kruipt.


OOGSTDertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. Kommil foo op z’n best!

MARINUSVoor Marinus duiken acteur Sebastien Dewaele en muzikant Peter Bultink in de zo goed als vergeten Oostendse kapersgeschiedenis. Wist je dat de grote Piet Hein stierf door een kogel van een Oostendse kaper? En dat de legendarische Franse kaper Jean Bart door een Oostendenaar bevrijd werd uit zijn Engelse gevangenis? Marinus is een heerlijk meeslepend verhaal over deze periode, gebracht door meesterverteller Sebastien Dewaele en met live-muziek van Peter Bultink en Lode Vercampt.


HARTENVROUWHartverwarmend cabaretprogramma met Nederlandstalige liederen en theaterteksten. Geschreven en gebracht door Ireen Beke (spel, zang en viool) Jonas Veirman (piano, zang, sax, fluit en loops) en Robrecht Kessels(

“Hartenvrouw zingt... Verhalen uit het leven gegrepen. Over beklijvende ontmoetingen. Over loslaten en vinden wat je echt inspireert. Over de magische band tussen generaties. En over de liefde. Ze schudt je levenskaarten, leest je verlangens en voedt je dromen. Haar lied is haar kracht...”

VAN REYNAERT EN ANDERE VOSSEN

"Reynaert" is het verhaal van een door en door slechterik die alles en iedereen bedriegt, misbruikt, mishandelt, martelt en vermoordt. Reynaert is de ultieme slechterik en dat maakt van hem geen beest, maar…een mens. Reynaert draait alles en iedereen rond zijn vingers en zet iedereen tegen elkaar op. Hij maakt volop gebruik van de zwakheden van de anderen om altijd en overal zijn zin te krijgen. Zelfs van een koning die NOBEL heet ! Ver gezocht ? vergeet het. "Van den Vos Reynaerde" is misschien wel "het leven zoals het is" in de wereld van de macht, de politiek en de misdaad. Geniet ervan !RIEN QUE L'AMOUR‘Een avondprogramma. Verhalen en liederen. Recht uit het hart. Geen zeemzoeterigheid, geen goedkope covers, geen plat entertainment. Een beetje echtheid in een wereld vol fake’. Met Karlijn Sileghem, Ludo Vandeau, Ad Cominotto, Lode Vercampt, Stijn Bettens en Ronald Dhaene.


OUD IJZERZwarte komedie met Marilou Mermans in een zesdubbelrol. Een beeld van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket grijze plaag. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn.


HET EINDE VAN DE WERELD? EEN TRY-OUT.

Steven Vromman, aka Low Impact Man, brengt samen met zoon Timo zijn vierde eco-comedy voorstelling. Op interactieve wijze gaat Steven met het publiek op zoek naar de schokken die ons deze eeuw zouden kunnen overkomen; van virussen tot Artificiële Intelligentie, van meteorieten tot klimaatchaos. De klemtoon ligt echter op het ontwikkelen van veerkracht. Hoe kan je als burger of als gemeenschap je voorbereiden op het onverwachte? Hoe hebben moeilijke situaties in het verleden gezorgd voor onvoorstelbare moed en solidariteit? Welke kleinschalige initiatieven helpen ons op weg naar een leefbare wereld? Je maakt kennis met het Rad der Onfortuin, je kan tijdens de grote veerkrachttest je eigen schokbestendigheid testen en krijgt praktische instructies voor de spannende tijden die eraan komen. En natuurlijk ook een liedje met de Ukelele… Een spannende blik op het komende parcours van de mensheid met een verrassend hoopvol einde.


DEEL MIJ VAN VEERLE MALSCHAERT


Zo, het taboe is doorbroken. Iedereen mag het weten, nee iedereen moét het weten, want Veerle heeft er genoeg van.


In haar nieuwe onewomanshow gaat ze de eenzaamheid te lijf, de hare én de uwe. Geef toe, u bent het ook, verschrikkelijk zelfs. We kamperen gezellig met z’n allen op sociale netwerken, maar we leven en sterven eenzamer dan ooit.

Veerle doorbreekt de vervreemding en de afstandelijkheid door een uitbundig nieuw licht te werpen op onze verborgen verlatenheid.

Nog nooit ging een comédienne zo ver om zo dichtbij te komen. Veerle Malschaert wordt uw pop-up vriendin voor het leven.

DEEL MIJ is een hartverwarmende tragikomische voorstelling over alleen staan en samen vallen, chronisch contacttekort en vrolijk virtuele vrienden, alleenstaande co-ouders en koddige co-sleepers, zielige zombies en luppelende huppelaars, scheve sprookjes en trouwen met uzelf, nieuw samengestelde sokken en vriendelijkheid tot de dood ons scheidt.DAMIAAN


Een persoonlijke visie op deze man van inzet, geloof, moed,tegenslag en succes. Scherend langs historische feiten en interessante anekdotes, vertelt de gestorven Damiaan de gebeurtenissen vanuit zijn gevoelsleven. Indringend theater door Jo Decaluwe.


VIND JE SPOT ! OVER EMOTIE & DURF BIJ MUSICAL IMPROVISATIETHEATER


De moeilijkste stap bij een lied improviseren in improvisatietheater. Wat gaan we daar eigenlijk doen vooraan? En over wat gaan we dan wel zingen? En wat als het publiek het afgrijselijk vindt? Deze workshop gaat niet naar alle extra'tjes en vrolijke vetrandjes die we bij een geïmproviseerde musical associëren, zoals rijmen, zangacrobatie of choreo. Deze workshop gaat naar zijn naakte essentie: iemand die vol emotie de stap zet in de spotlight. Omdat niet zingen geen optie meer is.


WELCOME TO FABULOUS LEENANEDe theatermarathon van uw leven! TG de LINK en Het Eenzame Westen Theatermakery slaan de handen in elkaar en brengen u een volledige avond de perikelen van Leenane, briljant geschreven door oscarwinnaar Martin McDonagh. Er is ook een hapje en een drankje voorzien! Niet te missen! Met een uitzonderlijke topcast Robrecht Vanden Thoren, Tom Ternest, Mathias Sercu, Lien De Graeve, Debbie Crommelinck, Bert Verbeke, Tim David en Jef Hoogmartens


ELS DE SCHEPPER HEEFT BESLOTEN ER GEEN EIND AAN TE MAKENEls de Schepper blijft bij haar besluit. Ze zal blijven léven. En hoe! Vanaf nu gaat Els zich enkel nog meer amuseren.

Al heeft het leven haar de afgelopen jaren regelmatig dikke kletsen uitgedeeld en al weet ze soms niet waar die allemaal voor hebben moeten dienen. Eén ding staat als een paal boven water: Els lééft met veel goesting! En ze wil u ook aansteken!

“Els de Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken” is al de 14ezaalshow van Els de Schepper, die ze wegens groot succes herneemt. Haar tournee alleen al was goed voor 40.000 bezoekers, verspreid over meer dan 60 zalen doorheen heel Vlaanderen. Ze blijft dan ook ongetwijfeld de onnavolgbare grand dame van het Vlaamse cabaret.

Deze Gentse Feesten editie is dan ook het vervolg van haar extreem plezante Gentse première met deze nieuwe show begin dit jaar in Capitole Gent. Drie verdiepingen van fans gingen helemaal uit de bol, en dat zal deze keer in Kunstencentrum Vooruit ongetwijfeld niet anders zijn!


STEL!


Man ontmoet vrouw, vrouw ontmoet man. Aantrekking? Misschien. En zo af en toe: ja! En wat dan? Onzekerheid? Extase? Frustratie? Een warm bad of een koude douche? Een aaneenschakeling van monologen, dialogen en zo af en toe wat rare kuren.


QUEENS OF TEASE


Een pittige Burlesque show om je Gentse Feesten mee af te showen. Wie heeft daar geen zin in!

en tot slot...

JELLE CLEYMANS EN ZIJN EL BANDIDO'SDat Jelle Cleymans een oprechte liefde koestert voor de betere Nederlandstalige levensliederen, weet intussen zowat iedereen. Daarom besliste hij voor de gelegenheid volgende zomer zijn muzikale rovers, oftewel zeskoppige band samen te roepen voor een tournee door Vlaanderen!

En dat smartlappen niet alleen zijn “guilty pleasure” zijn, bewijst hij door telkens twee van zijn El Bandido’s (bekende vrienden/vriendinnen) uit te nodigen met een even groot hart voor meezingers.

Van Hazes tot Sommers, Van Tura tot Zangeres zonder naam; hun bekendste liedjes en melodieën zullen heldhaftig meegezongen worden door jong en oud. Er zal geen Vlaams plein meer veilig zijn voor Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s.


Met dit combi-plan mis je geen enkele top voorstelling: Klik hier


Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0