De Kolderbrigade is er weer

De Kolderbrigade, de succesvolle reeks met onder andere Gaston & Leo en Romain De Coninck krijgt een tweede leven op het theaterpodium van de zwarte zaal.


De Kolderbrigade was een Vlaamse komische politiereeks van de BRT uit 1980. De cast van de televisieserie bestond destijds vooral uit acteurs uit het volkstheater en er werd dus ook in het dialect gespeeld. Deconinck en Yvonne Delcour (de echtgenote van Romain die er de rol van Adrie speelde) spraken Gents, terwijl Gaston en Leo Antwerps als voertaal hanteerden.


"Vanaf April mag u in de zwarte zaal van het Fakkeltheater, de legendarische komedie “De Kolderbrigade” opnieuw verwachten. De geweldige cast zal u tranen met tuiten doen lachen" zegt Ben Bervoets.

Die cast is o.a. Walter De Groote (bekend van tv) als Juul Zenuw, Martine De Jager als de hulpagente Adrie en Paul Peeters ("bekend van den bompa"). Tot slot zullen Ben Bervoets en Jerry Verhaert de twee hulpinspecteurs “Ben en Jerry” destijds gespeeld door grootheden Gaston en Leo voor hun rekening nemen.


Het verhaal


Commissaris Kolder heeft nog steeds hoofdpijn en de bazige hulpagente Adrie hoort nog steeds niet wanneer zij haar bril niet op heeft. Het komische viertal moet een verdwijning en een moord in een zaak oplossen. En dan zwijgen we nog over Juul Zenuw.


Foto: © Archief één screenshot.
Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0