De lege woorden van Jambon: "Stel zelf alternatieve besparing voor"

Voor het Vlaams Parlement protesteerden vandaag zo‘n 600 mensen uit de cultuursector. Jambon zelf toont zich verbaasd over de beroering van de afgelopen dagen. Hij wijst erop dat een maand geleden, bij de voorstelling van het centenboekje al gezegd werd dat de subsidies met 6 procent zouden dalen.


“Ik wil een uitnodiging richten aan de sector zelf. Als er een alternatieve budgetoefening kan worden gemaakt, dan luister ik daar graag naar."

De cultuursector mag dus een alternatief voorstel doen om het geld te verdelen, maar moet wel binnen de doelstelling blijven om tegen 2021 een begroting in evenwicht te hebben.

De sector zal het niet nalaten om zijn alternatieve voorstellen in te dienen, er zijn er trouwens al. Maar iedereen weet nu al dat ze "geparkeerd" zullen worden. Nu nog toegevingen doen zou een risico kunnen vormen voor het volledige akkoord. Denk maar wat met al die andere sectoren die moeten besparen? Mogen zij dan ook een voorstel doen?


Groen-parlementslid Staf Pelckmans reageerde dat dit zal zorgen voor "een boksmatch" in de sector, en dat Jambon zo iedereen tegen elkaar opzet. 


De cultuursector is strijdvaardig, maar zal "creatief" uit de hoek moet komen om zijn punt te blijven maken.

Over 2 weken is er een vervolg zitting.


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0