De Mamma Mia! horoscoop

Ter ere van de Première van Mamma Mia! de musical kun je nu aan de hand van je sterrenbeeld ontdekken welk musical nummer het beste bij je past.


Ram

(21 maart – 19 april)

'Voulez-Vous'


De Ram is dapper en laat zich niet tegenhouden om te krijgen wat hij verlangt. Daarom is het nummer 'Voulez-Vous' het perfecte lijflied voor de Ram. Het meeslepende ritme en het thema 'leven in het nu' ('Take it now or leave it, now it's all we get!') weerspiegelen het vuurteken. De Ram staat erom bekend dat hij geniet van elk moment van de dag.


Stier

(20 april – 20 mei)

'Money, Money, Money'


Stieren zijn praktisch ingesteld, hardwerkend en voelen een grote verantwoordelijkheid, met name als het gaat om hun werk en financiën. Maar diep van binnen zit ook een stukje extravagantie verscholen en een verlangen naar de mooiste dingen het leven, zoals eten, vakantie en mode. Stieren zullen zich in Donna herkennen wanneer zij in het nummer 'Money, Money, Money' weeklaagt: 'I work all night, I work all day to pay the bills I have to pay.' Stieren zijn dan misschien niet op zoek naar 'een rijke man' om hun dromen waar te maken, maar ze zullen zich ongetwijfeld herkennen in Donna's rijke fantasie van een leven vol luxe en oneindig veel vrije tijd.


Tweelingen

(11 mei – 20 juni)

'Honey, Honey'


Tweelingen kunnen praten als Brugman en kunnen zich dus makkelijk uitdrukken. Ze zijn snel van begrip en nieuwsgierig waardoor ze zeer sociaal zijn en vaak in het middelpunt van de belangstelling staan. Net als Sophie die volledig opgaat in het dagboek van haar moeder, zorgt 'Honey, Honey' voor de perfecte stemming door de flirtende en ondeugende sfeer. De lichte en luchtige orkestraties sluiten perfect aan op de speelse en tedere tekst waarin Tweelingen zich kunnen vinden.


Kreeft

(21 juni – 22 juli)

'Super Trouper'


Kreeften staan erom bekend dat ze familie heel belangrijk vinden en graag een gemeenschap opbouwen. Ze zijn begaan en hebben een sterke intuïtie. Doordat ze zo gevoelig zijn, kruipen ze al snel in hun schulp. Het nummer 'Super Trouper' komt terug in beide films, maar fungeert als de grand finale van de sequel waarbij de volledige oorspronkelijke cast samen zingt en danst. Door de vrolijke composities en de optimistische en gevoelige teksten zullen Kreeften al snel naar de tissues grijpen – geef toe aan de emoties!
Leeuw

(23 juli – 22 augustus)

'When I Kissed the Teacher'


Als je een Leeuw bent, dan ben je het wel gewend om in de schijnwerpers te staan. Leeuwen zijn vol zelfvertrouwen en beschikken over charisma. Overal waar de Leeuw gaat, is wel iets te beleven. De jonge Donna en de Dynamo's toveren hun afstuderen om tot een waar feest met hun versie van 'When I Kissed the Teacher,' waar zelfs wordt gecrowdsurft. De feestvreugde die onder de studenten ontstaat kan alleen maar door een Leeuw zijn aangewakkerd. Leeuwen zijn nu eenmaal creatief en uitbundig. Door de sprankelende en levendige vibe van dit nummer haalt elke Leeuw zijn veren boa's en beste dansmoves uit de kast.


Maagd

(23 augustus – 22 september)

'Andante, Andante' (Mamma Mia! Here We Go Again)


De Maagd weet precies wat hij wil. Ze zijn veeleisend en verstandig, maar ook zeer sentimenteel. Daarom zal de Maagd dol zijn op het liefdeslied 'Andante, Andante,' wat 'langzaam, langzaam' betekent. De Maagd zal de pracht en eenvoud van de melodie waarderen en zich herkennen in de kwetsbaarheid en het feit dat het gaat over het rustig opbouwen van een relatie.


Weegschaal

(23 september – 22 oktober)

'Mamma Mia'


De Weegschaal is beroemd (en berucht) om het feit dat ze alle aspecten van een situatie overdenken. Onder de heerschappij van Venus (die liefde en romantiek begeleidt) zal de Weegschaal zich direct kunnen vinden in de tekst (en Meryl's choreografie) van 'Mamma Mia.' Dit nummer beschrijft hoe Donna heen en weer geslingerd wordt tussen het liefdesverdriet uit haar verleden en haar jarenlange verlangen. Als eeuwige optimisten met een brede smaak zullen Weegschalen de mix van elektrische gitaar, piano en xylofoon wel kunnen waarderen en zich kunnen vinden in een nummer dat gaat over een langdurig innerlijk conflict.
Schorpioen

(23 oktober – 21 november)

'Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)' (Mamma Mia!)


Aan de buitenkant oogt de Schorpioen rustig en beheerst. Zodra je een Schorpioen beter leert kennen, ontdek je al snel dat ze gepassioneerd zijn en dat ze hun emoties zeer intens ervaren. De tekst van het nummer 'Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)' in combinatie met de duistere en sexy sfeer past perfect bij de Schorpioen. Door de elektrische gitaar en synthesizer is dit het perfecte nummer voor Schorpioenen om hun sensuele kant te tonen, maar tegelijkertijd mysterieus te blijven.
Boogschutter

(22 november – 21 december)

'Dancing Queen'


Boogschutters zijn het gelukkigst wanneer ze vrij zijn en kunnen lachen. Ze zijn opgewekte personen die van avontuur houden. Ze gaan liever op pad om te genieten van alles dat het leven te bieden heeft, dan dat ze vast zitten in alledaagse routines. 'Dancing Queen' gaat over het leven vieren, spanning, plezier en de spontaniteit die gepaard gaat met een avondje uit. Dit zijn allemaal dingen waar Boogschutters geen genoeg van kunnen krijgen. Dit bruisende, upbeat nummer zal je doen dansen, jiven, zodat je de tijd van je leven hebt.Steenbok

(22 december – 19 januari)

'Does Your Mother Know'


Vanwege hun ambitie en onafhankelijkheid weten Steenbokken heel goed hoe ze leiding moeten geven en zijn ze situaties graag de baas. Ze zijn op elk vlak gedisciplineerd en praktisch ingesteld. In 'Does Your Mother Know,' flirt Tanya met Pepper (die achter haar aanzat) en daagt ze hem uit om te bewijzen dat zij altijd de controle heeft, zonder ergens voor terug te schrikken of ook maar een druppeltje van haar martini te morsen. Dit temperamentvolle en upbeat nummer zal Boogschutters aanmoedigen om zich wat meer te laten gaan en spontaan te zijn, maar tegelijkertijd beide benen op de grond te houden.Waterman

(20 januari – 18 februari)

'Waterloo' (Mamma Mia! Here We Go Again)

Watermannen staan bekend om hun voorliefde voor onconventionele en ongebruikelijke dingen, maar ook om het feit dat ze geloven in het lot. (Waarom zouden ze anders elke week een column over astrologie lezen?) 'Waterloo' in Mamma Mia! Here We Go Again belichaamt het karakter van de Waterman, met een tekst waarin verliefd worden wordt vergeleken met de onvermijdelijke overgave van Napoleon bij Waterloo. Dit nummer met een uitzonderlijke choreografie, dat zich afspeelt in het Parijse café waar Donna Harry voor het eerst ontmoet, is over de top en zit vol heerlijke, eigenaardige momenten waar Watermannen dol op zullen zijn.Vissen

(19 februari – 20 maart)

'Lay All Your Love On Me'


Vissen zijn trouw en romantisch en niemand wordt dan ook sneller verliefd. Sky en Sophie die samen 'Lay All Your Love On Me' zingen op een beeldschoon Grieks strand terwijl ze omgeven worden door een groep bodybuilders is een beeld dat perfect bij Vissen past. Het vrolijke nummer is sensueel en intens, maar neemt zichzelf ook niet al te serieus – net zoals Vissen.


Foto's: Steven Hendrickx voor Deep Bridge

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0