De musical Charlie Brown is goud waard


De musical Charlie Brown in een regie van Jos Dom, is in première gegaan en dit voor de eerste keer in Vlaanderen. Het was erg spannend, want tot op het laatste moment kampte de cast met stemproblemen, zo erg dat ze genoodzaakt waren 2 voorstelling te cancelen en een back-up plan te voorzien voor de première. Gelukkig bleek dit niet nodig te zijn.


Deze musical is totaal anders dan andere musicals, omdat er niet echt een verhaal inzit. Het is een dag uit het leven van Charlie, zoals een stripverhaal. Met verschillende passages, lekker chaotisch. Ook al spelen de acteurs kinderen, het is meer een musical voor volwassenen. Al kunnen kinderen er ook van genieten, omdat er veel humor in verweven is.


Deze musical is gebaseerd op de wereldwijd beroemde Amerikaanse gagstrip Peanuts van tekenaar Charles M. Schulz en vertelt het verhaal van een doodgewone dag uit het doodgewone leven van een doodgewoon jongetje. Van de mistige, voorzichtige maar uiterst veelbelovende ochtend tot de confronterende en uiteindelijk alles alweer relativerende avond. Met veel hoogtes, maar – helaas – al net zo veel laagtes. Met wild, uitbundig optimisme maar ook afgrijselijke, adembeklemmende wanhoop. Met kleine liefdeskriebeltjes maar ook verterende gevoelens van haat en wraakzucht. Met dromerige verlangens en dan toch telkens weer het deksel op de neus. Kortom, het leven zoals het is.


Al van bij het begin waan je je in een stripverhaal en dat heeft alles te maken met de juiste setting. De verschillende uitvergrote decorstukken en props die recht uit een strip komen, maken het extra leuk en geven de juiste sfeer weer. Ook leuk dat de live scenes afgewisseld worden met tekenfilmpjes. De musical zit ook doorspekt met leuke liedjes en de daarbij horende dansjes. Geen moeilijke songs, dus ze blijven echt wel hangen en je krijgt als toeschouwer ook zin om mee te doen.


Verder zijn de personages perfect gecast. We zien in de hoofdrol Wout Verstappen als de ideale Charlie Brown, want hij weet dat onzekere jonge kereltje met de juiste overtuiging en de nodige humor neer te zetten. Wat zorgt voor komische taferelen. Ook Jeroen Loghe als Linus weet ons te bekoren als filosoof en theoloog van de Peanuts bende. Het feit dat hij lispelt, wat hij heel de voorstelling lang volhoudt, zelfs in de zangstukken, zorgt hier zeker voor een meerwaarde en extra komische noot. De rol is op zijn lijf geschreven.


Daarnaast hebben we nog Reuben De Boel, als Schroeder, die ondanks stemproblemen zichzelf overeind weet te houden en zijn rol feilloos kan vertolken. Hij gaat helemaal op in zijn rol en laat de Beethoven in hem naar boven komen. Maar ook Mark Tijsmans kan zich helemaal inleven in de rol van de meest bekende hond 'Snoopy'. Erg grappig, maar ook ontroerend, want het is soms echt een 'hondenleven'. Mark weet dit op een leuke manier te brengen en met enige subtiliteit. Ook al zit hij regelmatig in zijn hondenhok, hij speelt constant mee, dat hebben ze handig opgelost met spiegels. Zo kunnen de toeschouwers aan de zijkant van de zaal heel de tijd zijn doen en laten volgen. Zijn glamoureuze hondenhok gaat soms eens open en dan zie je een leuke verwijzing naar 'Flikken Gent'. Er is op die manier ook opnieuw aan alle details gedacht.


In de cast hebben we ook twee actrices en die laten zich duidelijk gelden. Sarah Kefi als Lucy, het zusje van Linus en Phaedra Segers als Sally, het zusje van Charlie. Ze zijn twee energieke spring in - het - veld meisjes, maar zo verschillend van elkaar. Sarah Kefi zet hier het agressief en verwend kind neer. Terwijl Phaedra Segers het typische meisje met het roze jurkje vertolkt die tegen onverdraagzaamheid in de wereld is. Ze is dan ook boos op alles. Beide rollen worden met zeer veel overtuiging gebracht, dus de meisjes moeten hier zeker niet onderdoen voor de jongens.
Wil je de nostalgie nog eens beleven en eens een andere musical zien die doorspekt is van aanstekelijke nummers en toffe dansjes? Met een cast die stuk voor stuk hun rol met zoveel overtuiging en enthousiasme weten te brengen, maar daarnaast ook over heel goede zangkwaliteiten beschikken.


Boek dan snel je tickets voor deze unieke belevenis en we beloven dat je met een blij gevoel naar huis zal gaan en de liedjes nog lang zullen nazinderen.


Alle info kan je hier vinden: https://www.musicalcharliebrown.be/cast


Deze musical speelt maar tot 6 oktober 2019 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0