De nieuwe speeldata van de musical “GANESHA – Een perfecte god” zijn bekend

Sinds de verplichte sluiting van het Fakkeltheater tegen de verspreiding van het Coronavirus, werd de musical “Ganesha – Een perfecte god” uitgesteld tot het najaar.


“Ganesha – Een perfecte god” vertelt het verhaal van Karin en Margriet. Deze twee vriendinnen besluiten om dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hielden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase god van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost, heeft lief en geeft inzicht. Hierdoor zullen Karin en Margreet na hun reis door India nooit meer dezelfde zijn.

Desondanks de subsidiestop blijft Judas zich toch engageren

Desondanks de subsidiestop en de huidige besparingen binnen de projectsubsidies, blijft Judas zich toch engageren om eigen producties op de planken te brengen. “Ganesha - Een perfecte god” kreeg in 2010 een projectsubsidie van de Vlaamse Overheid en dit was tevens de eerste keer in de geschiedenis van Judas dat het productiehuis subsidies mocht ontvangen. Nadien volgden er nog subsidies voor “Lelies” en “Iedereen Beroemd” en van 2013 tot en met 2016 werd Judas zelfs structureel betoelaagd. 

Het productiehuis betreurt dan ook de huidige gang van zaken binnen het subsidielandschap, want door te besparen op subsidies krijgen creaties van eigen bodem amper tot geen kansen meer. Dit beknot de evolutie van alle genres en geeft jong talent een pak minder kansen.
VOORSTELLINGEN: 16, 17 oktober 2020 om 20u00 18 oktober 2020 om 19u00 (première) 22, 23, 24, 29, 30, 31 oktober en 6, 7 november 2020 om 20u00 25, 31 oktober en 1, 7 en 8 november om 15u00 RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – www.judas.be

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0