De Prinses en de Toverspiegel is een compleet nieuwe en stoere sprookjesmusicalGisterennamiddag was het de feestelijke première van De Prinses en de Toverspiegel. Bekend Vlaanderen zag dat het goed was en vooral anders dan anders. Het is stoer en een compleet nieuw verhaal, ontsproten uit het creatieve brein van Brigitte Derks. Dat alleen is reden genoeg om te komen kijken.


Daar waar de meeste sprookjes muscials vooral op meisjes gericht zijn, is deze opvallend stoer en zal hij daardoor zeker in de smaak vallen bij de boys. Al is en blijft het vooral een familie musical voor jong en oud, dus ook de mama's en de papa's gaan ervan genieten, want er zitten veel dubbele bodems en subtiele verwijzingen met een knipoog in het verhaal verwerkt. Daarnaast is het ook een interactief gebeuren, dus ze gaan zich zeker ook aan een dansje kunnen wagen. De zaal was met de première alvast helemaal mee.
Dat had vooral te maken met de 2 West-Vlaamse konijnen, Whoppie en Floppie, die we ook al eerder zagen in Roodkapje en Hans en Grietje. Zij zijn toch wel de publiekstrekkers van deze show en zorgen voor de komische noot. Charline Catrysse en Michaël Zanders zijn zo goed op elkaar ingespeeld en vooral Charline laat zich meermaals van haar droge kant zien en speelt en entertaint de zaal als geen ander, wat voor veel hilariteit zorgt.
Michaël Zanders neemt buiten de rol van Floppie, ook de rol van Prins Sir Colin van Scotania voor zijn rekening. Iets wat hij hilarisch weet te brengen en het rokje staat hem beeldig. Ook de andere Prinsen zetten stuk voor stuk hun beste beentje voor.

Verder hebben we in de hoofdrollen, Rosane Pits, als Prinses, Yanni Bourguignon als druivenplukker Flynn, Gene Thomas als de gekke tovenaar Yoda Dumbeldeur en Charlotte Campion als het kamermeisje Sophie en BFF van Prinses Rosanna. Stuk voor stuk zetten ze hun personage goed neer.Het verhaal


Er was eens een prinses met een magische toverspiegel. Elke dag gebruikte de prinses deze om in de toekomst te kijken, totdat op een dag de spiegel plots verdwijnt. Een behoorlijk slechte timing, want de 18de verjaardag van de prinses komt eraan en die dag moet ze een prins uitkiezen om het koninkrijk naar een mooie toekomst te leiden.

Hoe weet ze nu welke keuze ze moet maken? Ze besluit het paleis te verlaten en op zoek te gaan naar een tovenaar met een glazen bol, in de hoop dat hij haar de toekomst kan laten zien zodat ze zeker de juiste prins uitkiest.

Onderweg beleeft ze de spannendste avonturen en komen we nieuwe vrienden én oude bekenden tegen.

Zal ze de tovenaar kunnen vinden? Hoe ziet haar toekomst eruit? En die van het koninkrijk? Hadden we nu maar een glazen bol... of een toverspiegel, misschien?


Deze sprookjesmusical zit boordevol magie, humor, aanstekelijke dansjes en leuke liedjes, die soms doen denken aan de film "Frozen". Om te weten waarom, moet je gaan kijken.

Maar vooral omdat het een eigen creatie en een compleet nieuw verhaal is. .

Het is de familiemusical bij uitstek!

Tickets en info: www.musichall.be


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0