De serie met enkel "theateracteurs" is opnieuw een hit

Dertigers een serie met enkele onbekende, vooral theateracteurs, geen populaire tv gezichten was in 2019 dé verrassing van het voorjaar. Meer dan 900.000 kijkers op tv en vooral online. Nog voor het tweede seizoen is uitgezonden was het online opnieuw de "binge" hit en werd het derde al besteld. Sinds maandagavond kunnen de fans weer zes weken ongegeneerd binnengluren in het wel en wee van de vriendengroep uit Antwerpen.


Maar wie zijn die "onbekende" maar toch straffe acteurs van het vriendengroepje. En wat deden ze al in het theater.

Yannick De Coster

De Coster speelde een rol in 2015 als inspecteur Louis Stevens in alle afleveringen van het derde seizoen van De Ridder. Speelde van 2012 tot 2014 een hoofdrol in de theatercreatie Magnifico geschreven door Axel Cornil, en geregisseerd door Valentin Demarcin. Hij treedt ook toe tot het theatercollectief Le Groupe Sanguin, een jonge bende die hun creaties baseert op niet-theatrale teksten, geschreven door hedendaagse Belgische auteurs. Daarmee brengt hij onder meer Plot Your City en Sanguine. Van 2015 tot 2017 is hij ook te zien in C'est quand la délivrance? van de toneelgroep Compagnie Droît dans le mu.


Ellen Verest

Ze behaalde haar master Dramatische Kunsten in 2007 aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en studeerde hierna aan de Arteveldehogeschool van Gent (creatieve therapie). Verest speelt zowel in het theater als op televisie en heeft tevens meegewerkt aan diverse reclamespots. Verest speelde in 2013 de hoofdrol Lise in Rabbit Hole. Een jaar later vervulde zij een bijrol in de De Kolderbrigade. In 2017 had zij de hoofdrol in Whodunit waarin zij Agatha Christie speelde.


Kim Van Oncen

Van Oncen maakte in 2008 haar tv-debuut als nieuwe presentatrice bij Nickelodeon. In 2011 richtte ze samen met Sophie Van den Bergh een liefdadigheidsstichting op voor zieke kinderen, die ziekenhuizen en kindertehuizen onder meer ondersteunt met giften en materialen. Door haar bekendheid en media présence heeft ze meer dan 70.000 volgers op social media. Ze waagde zich nog niet aan rol in het Theater


Tom Dingenen

Hij kreeg de microbe te pakken in het theater. Hij speelde onlangs al enkele keren mee in het Echt Antwaarps Theater.

Dingenen speelde ook enkele kleine gastrollen in series zoals Vossenstreken (2015) en De infiltrant (2018).


Evelien Van Hamme

Haar eerste liefde is altijd al theater geweest. En zou het ook graag weer meer gaan doen. Zij speelt nu voornamelijk in televisieseries, waaronder Vriendinnen (2014-2015), De infiltrant (2018)


Kristof Goffin

Hij was in 2005 een van de deelnemers aan de VTM-talentenjacht Star Academy en eindigde in dat programma op een zevende plaats. Meer bekendheid in Vlaanderen verwierf hij als de choreograaf van Kate Ryan die de kniezwengel bedacht. Goffin maakt deel uit van de theatergroep Theater Tol waarmee vele dansvoorstellingen in binnen- en buitenland worden gespeeld.Hij speelde ook in meerdere stukken van het holebigezelschap Amfi Theaterproducties. In 2015 bracht hij de dansvoorstelling 2 Times Infinity naar zijn choreografie met Philine Janssens, Michael Iongbloed en hemzelf als dansers. Speelde ook al in theater M in Mechelen, waar hij zelf een stuk heeft geschreven en geregisseerd heeft. Het stuk werd in het seizoen 2016-2017 vertolkt in Vlaamse theaterzalen.
Maar ook de regisseur Wim De Smet die ons Dertigers schonk...


Dat de bedenker van Dertigers zelf een dertiger is, zal u niet verbazen. Wim De Smet (38) heeft maar uit zijn eigen leven en dat van zijn vrienden te putten. Wim schrijft de reeks met een team van zes à zeven mensen. Hij had nooit verwacht dat Dertigers zo zou aanslaan.


“De herkenbaarheid is één ding, maar het raakt mensen ook omdat het om een vriendengroep gaat. En natuurlijk steken we er wat intriges in, met cliffhangers die mensen nieuwsgierig maken. En het is niet altijd even braaf.

Over de onbekende cast


In de cast van "Dertigers" (zie foto) zitten bewust niet echt bekende gezichten, op Yemi Oduwale (Dries uit "Thuis") na.

"We hebben geprobeerd om realistische fictie te maken. We brengen personages en gebeurtenissen in beeld met een camera die volgt wat er gebeurt, zoals in realityprogramma's. Onbekende acteurs helpen om de kijker door een realitybril te laten kijken. Ze zijn voor het publiek nog een onbeschreven blad. Hier is Pieter gewoon Pieter, en niet het personage Pieter vertolkt door bekende acteur x of y.

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0