DE TOP 25 'must see' van het nieuwe seizoen

Het is Lente, tijd om eens te kijken naar wat er allemaal te zien is in het nieuwe theaterseizoen. Het belooft weer een geweldig jaar te worden...‘De Scouts Forever’ - Sven De Ridder Company


Een stevige komedie van Brik Van Dyck en Sven De Ridder. Exact 25 jaar na het laatste kamp organiseert een groep oud-scouts een reünieweekend. Dat kan niet anders dan hilarische taferelen opleveren als je weet dat de hoofdrollen weggelegd zijn voor Sven De Ridder en Brik Van Dyck zelf, Leen Dendievel, Peter Thyssen, Kobe Van Herwegen en Joyce Beullens.

https://svenderiddercompany.be/voorstellingen/de-scouts-forever.html


‘Titanic’ op het Donkmeer - Festivaria


Festivaria zorgt ook deze zomer voor een openluchtspektakel op het Donkmeer. De setting leent zich perfect voor het drama dat zich vorige eeuw op de Titanic afspeelde. De cast bestaat onder andere uit Michiel De Meyer, Peter Bulckaen, Ivan Pecnik, Line Ellegiers en Dorian Liveyns.

https://www.festivaria.eu/titanic-the-musical/


Massaspektakel ter ere van Sint-Trudo


Het stadscentrum van Sint-Truiden vormt het decor van een stadsfestival met als hoogtepunt een massaspektakel met een gerenommeerde ast en crew. De hoofdrollen zijn voor Christophe Elen, Ilse La Monaca (De Buurtpolitie), Helle Vanderheyden (Prinsessia) en Yanni Bourguignon (Familie). Tijdens het spektakel wordt het leven van Trudo, de stichter va de stad, op een verrassende, bijna sprookjesachtige manier verteld en gereconstrueerd.

https://www.trudofeesten.be


‘Chez Nonkel Jef’ - Theatertainment


Waren we niet allemaal fan van ‘Nonkel Jef’, de onbeschaafde, Kempische boer die in de jaren ’90 op ons scherm te zien was? De legendarische televisiereeks krijgt een derde theaterproductie. Deze keer wil Nonkel Jef, nog steeds vertolkt door Ivo Pauwels, mee met zijn tijd en bouwt hij zijn boerderij om tot een restaurant. Pauwels wordt nog steeds vergezel door Linda De Ridder. Ook Patrick Onzia en Dirk Lavrysen, die ook regisseert, staan mee op de planken.

https://www.theatertainment.be/cheznonkeljef


‘Closer’ - De Spelerij

Een verhaal over het turbulente leven van vier mensen die op zoek zijn naar liefde. Met Roel Vanderstukken, Charlotte Anne Bongaerts (Gent West), David Cantens en Katrien De Becker (Thuis) brengt ‘Closer’ een reeksje toppers samen op de planken.

https://www.despelerij.be/closer


‘Genoeg!’ - Baar


‘Genoeg!’ vertelt het verhaal van een politieke dynastie. Verwijten, politieke afrekeningen en felle debatten volgen elkaar in een recordtempo op. Baar brengt Warre Borgmans en Dimitri Leue voor het eerst sinds lang weer samen. Ze vullen hun theatraal genenpakket aan met Michaël Pas, Alice Reijs en Sara Lam.

http://www.koortzz.be/nl/artiesten/baar-genoeg/


‘La Cage Aux Folles’ - Deep Bridge

Exact 35 jaar geleden ging het stuk in première op Boadway. Toen was het taboe om een homokoppel op de scène te brengen. Johny Voners en Koen Crucke spelen de hoofdrollen in een verhaal over familie, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid.

https://deepbridge.be/shows/la-cage-aux-folles/


‘Assepoester’ - Deep Bridge


Assepoester doorkruist dit najaar het hele land, van Limburg tot het Plopsa Theater in De Panne. Het blijft een klassieker vol magie en ontroering, deze keer in een nieuw, fris en kleurrijk jasje.

https://deepbridge.be/shows/assepoester/


‘Angels in America’ - Olympique Dramatique - Toneelhuis


Olympique Dramatique geeft met ‘Angels in America’ acteurs Tom Dewispelaere (Over Water) en Stijn Van Opstal een regisseursrol. Onder andere Tiny Bertels, Evelien Bosmans en Peter Van den Begin zorgen voor het spel in het stuk dat zich afspeelt in Amerika, midden de jaren tachtig.

https://www.toneelhuis.be/nl/programma/angels-in-america/


‘Anatevka - Fiddler on the roof’ - Music Hall


De broadway klassieker keert terug naar ons land. Regisseur Frank Van Laecke gaat respectvol om met de grootse geschiedenis van het stuk, maar met de blik op de toekomst gericht. Rusland mag dan wel ver van ons bed lijken, het verhaal is razend relevant.

https://musichall.be/shows/fiddler/


’t Groot Lot’ - De Komedie Compagnie

Dirk Van Vooren, Jasmine Jaspers, Christophe Stienlet & nieuwkomer Joyce De Troch brengen een komedie in de pure zin van het woord. ’t Groot Lot winnen, dat wil iedereen wel maar wat als niet alles loopt zoals je voorziet? De Komedie Compagnie zorgt voor een dolle avond vol onverwachte wendingen.

https://www.dekomediecompagnie.be/home/


‘Winterrevue’ - Theatertainment

Er komt een vijfde feesteditie van de Winterrevue in regie van Stany Crets. Op de grote namen moeten we nog even wachten, maar het belooft een spectaculair jubileumfeest te worden.

https://www.elckerlyc.be/nl/programma/winterrevue2019.htm


Eindejaarsconference van Kamal Kharmach

Comedia Kamal Kharmach slaat een nieuwe weg in. Voor het eerst in zijn geschiedenis geeft hij een eindejaarsconference. Op zijn eigen, hilarische manier neemt hij de actualiteit van het afgelopen jaar op de korrel.

https://www.livecomedy.be/event/kamal-kharmach-oudejaarsconference-try-out-2/‘Een man een man’ - PopOp Producties

Herbert Flack en Bob De Moor zijn twee toppers in het Vlaamse theaterlandschap die voor het eerst samen op de planken staan. ‘Een man een man’ is een komedie over twee mannen, een tafel, een serveerster en vooral dat je de dingen niet groter moet maken dan ze zijn.

http://www.koortzz.be/nl/artiesten/poppop-producties-herbert-flack-bob-de-moor-en-fleur-hendriks/‘Scrooge, de musical’ - Music Hall

In dé kerstklassieker herneemt steracteur Warre Borgmans zijn glansrol als verbitterde vrek Ebenezer Scrooge. Regisseur Frank Van Laecke brengt het familiespektakel van de hand van Charles Dickens opnieuw tot leven. musichall.be‘Vapeurs 3’ - Uitgezonderd! Theater

De leukste vriendinnenclub van Vlaanderen trekt in het voorjaar op vakantie. Een vakantie vol sneeuw, knappe skileraren, skilessen en nog steeds de bekende overgangsproblemen waar de vriendinnen mee kampen.

https://www.uitgezonderd.be/vapeurs2


‘Daens’ - Studio 100

Studio 100 brengt de musical ‘Daens’ terug. Die krijgt een makeover met Peter Van De Velde (Piet Piraat) als priester Daens.

https://studio100.com/be/nl/algemeen/nieuws/studio-100-brengt-nieuwe-versie-van-daens


‘’40-’45’ - Studio 100

De spektakelmusical die het verhaal van de Tweede Wereldoorlog brengt wordt alweer verlengd. Nog tot mei 2020 kan je de musical een tweede, een derde of een vierde keer gaan bekijken.

https://40-45.live


‘Annie’ - Music Hall

‘Tomorrow! Tomorrow!’ Het geliefde Broadway-meesterwerk toert door ons land. Music Hall laat een frisse wind waaien door de bekende musical.

https://musichall.be/shows/annie/


‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ - Deep Bridge

Maureen Vanherberghen schittert in de rol van Sneeuwwitje. Deep Bridge belooft er een voorstelling voor het hele gezin van te maken.

https://deepbridge.be/shows/sneeuwwitje/


‘Mamma Mia!’ - Deep Bridge

Onder het goedkeurende oog van regisseur Stany Crets brengen Ann Van den Broeck, Tinne Oltmans, Evi Hanssen, Michiel De Meyer en een reeks andere klinkende namen het muzikale Abba-feest opnieuw tot leven.

https://deepbridge.be/shows/mammamia/


‘Festen’ - Judas Theaterproducties

Judas Theaterproducties pakt uit met een musical gebaseerd op de bekende Deense film ‘Festen’. Onder andere Warre Borgmans, Karin Jacobs en Eline De Munck staan mee op de planken.

https://www.judastheaterproducties.be‘Assisen 3 - De Wurgmoord’ - Uitgezonderd! Theater

‘Assisen’ is intussen een vaste waarde geworden met Kürt Rogiers, Francesca Vanthielen en Frans Maas. Ook in de derde assisenproductie heeft het publiek een belangrijke taak: beslissen over schuld of onschuld.

https://www.elckerlyc.be/nl/programma/assisen3.htm


‘Jan Van Dyke - Jubileumshow 70 jaar’ - Theatertainment Producties

Jan Van Dycke wordt 70 in 2020. Het ideale moment om terug te blikken op een nationale en internationale carrière. Dat doet hij samen met vijf topartiesten die nog even geheim blijven en een zevenkoppig orkest.

https://www.theatertainment.be


‘Urbanus - Toneel met liekes’ - Deep Bridge

Spijtig genoeg nog niet voor komend theaterseizoen. Vanaf het najaar 2020 worden massa’s strips, miljarden liedjes, een berg sketches en een triljoen zaalshows verenigd in een musical waarin het figuurtje van Urbanus centraal staat.

https://deepbridge.be/shows/urbanus/


headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0