De volledige cast van Urbanus de musical is gekend!

Stany Crets stelde vandaag met trots zijn cast voor "Urbanus de musical" voor. Stany is momenteel nog druk bezig met onder andere de regie van "Mamma Mia" en "Winterrevue" maar kijkt graag vooruit naar dit volgende project waar hij weer zijn tanden kan in zetten.


En waar kon dat beter gedaan worden dan in Tollembeek, de thuisbasis van Urbanus. Gezien de periode van het jaar kon een bakske vol met stro niet ontbreken op de persvoorstelling.Urbanus doet zelf niet mee in de musical aangezien hij volgens eigen zeggen "niet zo goed kan zingen", maar zal wel meewerken aan de making off. Zijn humor zal zeker en vast niet ontbreken in de musical, hij verklapt al graag de volgens hem "beste grap" die erin komt.Een musical zonder liedjes... het zou maar raar zijn natuurlijk. Dus uiteraard zullen de Urbanus klassiekers mooi verwerkt worden.


Willy Linthout, de tekenaar van de Urbanusstrips, mag zijn pen laten vloeien om het decor voor de musical uit te tekenen. Hij mocht dit al eens doen voor Comic Station. Maar dit decor tekenen is toch weer een nieuwe leuke uitdaging voor hem. Het feit dat zijn strips omgezet worden naar een musical, doet hem veel plezier. Toen we hem vroegen of hij zelf niet graag zou mee doen:


"Goh nee zingen is zo niet mijn ding, maar misschien moet ik wel eens doen wat Stan Lee deed!"

Dus misschien zie je Willy toch wel ergens in de musical opduiken?


Wie je zeker ook gaat zien is de cast en het ensemble. Volgens Stany een getalenteerde bende waar hij heel graag mee samenwerkt.


De rol van Urbanus zal gespeeld worden door Jonas Van Thielen. Willy moest bekennen dat iedereen hem altijd zei dat Urbanus niet gelijkt op zijn stripfiguur en met Jonas hebben ze nu eindelijk een echte dubbelganger gevonden hiervoor. Vergelijk zeker zelf even!

"Ik moet wel mijn baard terug wat meer laten groeien", zei Jonas stilletjes.

Jonas is een vlaamse theateracteur maar speelde ook mee in series zoals "16+", "Mag ik U kussen" en "tegen de sterren op" waar hij reeds een Urbanus-versie mocht neerzetten.


Uiteraard zal Jonas niet alleen schitteren in de Urbanus musical. We hebben nog tal van andere gekende namen die stuk voor stuk enorm zin hebben in dit avontuur:


Eufrazie: Veerle Malschaert

Veerle speelde Carla in de reeks "Flikken" en toert door Vlaanderen als comédienne met haar eigen one woman shows. Recent was ze ook nog te zien in de tv-reeks "De Twaalf" en neemt ze de rol op van Myrtle in "The Great Gatsby".


Cesar: Bart Vanneste

Of moeten we zeggen Freddy De Vadder? Jullie kennen hem zeker ook van het radioprogramma "Studio Kafka".


Pola: Ann Van Den Broeck

Ann is geen onbekende op de planken. Momenteel zit ze onder andere in voorbereiding van de muscial "Mamma Mia", is ze gestart met de shows van de "Winterrevue" en leeft ze zich in haar rol in de gekende tv-reeks "Familie".


Stofjas en belastingscontroleur: Gunter Lamoot

Wie kent deze comedian niet? Zijn show "Superstaar" was zijn eerste eigen humoristische televisieprogramma en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Belgische stand-up comedy wereld. Zijn stijl is absurd en out of the box, dus de ideale persoon om deze rol op zich te nemen.


Madam met een bontjas: Koen Van Impe

Koen schitterende nog niet zo lang geleden nog in "La Cage Aux Folles" waar hij last-minute Johnny Voners kwam vervangen en een aimable versie van George mocht neerzetten. Hij was onder andere ook te zien in "Aspe", "Katarakt", "Salamander" en vele andere tv-series.


Ensemble:

Shana Pieters (Mamma Mia, Rocky Horror Show,...)

Florian Avoux (Soldaat van Oranje, La Cage aux Folles, ...)

Floris Devooght (Rocky Horror Show, Spektakelmusical 14-18, ...)

Jolijn Antonissen (Meiskes en Jongens, Le Livre De La Jungle, ...)

Charlotte Campion (Bonnie and Clyde, Scrooge de Musical, Sneeuwwitje, ...)

Helle Vanderheyden (La cage aux Folles, Mamma Mia, Winterrevue, ...)Niet iedereen kon aanwezig zijn op de persvoorstelling. Zo zijn Helle en Ann momenteel druk bezig met Winterrevue die zaterdag in première gaat.


Het publiek voor deze musical is leeftijdsloos net zoals het personage Urbanus. Zowel degenen die de strips kennen alsook de Urbanus-analfabeet zal meegenomen worden in het verhaal.


Vanaf 16 oktober 2020 kan je gaan kijken naar Urbanus de musical. Ze toeren rond in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Tickets: www.deepbridge.be

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0