Een relevant stukje Russische geschiedenis

Regisseur Frank Van Laecke is vandaag drukdrukdruk met onder andere zijn werk in de Studio 100-musicals ‘Daens’ en ‘40-’45’. Daar komt ook nog de musical ‘Anatevka’ bij, ook wel bekend als ’Fiddler on the Roof’. Dat doet Van Laecke met veel respect voor de geschiedenis van het stuk.Het stuk speelt zich af in 1905 in het Russische dorpje Anatevka. Daar woont melkboer Tevye met zijn vrouw en vijf dochters. Het gezin is joods en houdt dan ook strak aan de joodse tradities. Zoals dat de gewoonte is, moeten zijn dochters uitgehuwelijkt worden. Maar de problemen stapelen zich op. Tevye’s dochter Tzeitel wil niet trouwen met de oude slager die haar vader voor haar gekozen heeft want ze is verliefd op de arme kleermaker Motel. Tevye geeft uiteindelijk toe en het huwelijk wordt een feit. Maar wat de mooiste dag van hun leven moest worden, wordt verpest door binnenvallende Russen.


Hoewel Van Laecke in de musical veel respect heeft voor de geschiedenis, blikt hij stilletjes toch vooruit. Het Russische dorpje Anatevka zag er nog nooit zo tastbaar uit dankzij het futuristisch-minimalistische decor vol traditionele symboliek.

Rusland, ver van mijn bed? Fiddler blijft een razend relevant stuk over hoe moeilijk het is om de balans te bewaren in tijden van onrust en menselijk lijden.

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0