Een volle batterij aan bv's in het nieuwe seizoen van Loge 10

Het nieuwe seizoen van Loge 10 belooft weer eentje vol bekende vlamingen te worden. We zetten ze even op een rij.

Bossemans & Coppenolle - Op tour door Vlaanderen


De twee boezemvrienden, Frans Bossemans en August Coppenolle (Carry Goossens & Daan Hugaert), staan op het punt om hun jarenlange vriendschap bezegeld te zien worden door het huwelijk van Frans' zoon Tuur en de dochter van Auguste: Georgette. De twee mannen dagdromen nog maar net over kleinkinderen of Madame Violette - de onweerstaanbare huurster van August - maakt haar intrede in Frans' winkel van behangpapier. 


Vanaf dit moment begint de spreekwoordelijke "miserie". De charmes van Madame Violette helpen haar immers om Frans, een goedgelovige weduwenaar, aan te zetten om zich in te schrijven in de supportersclub van de voetbalploeg De Rode Draken. Meer zelfs, ze slaagt er ook in om hem ervan te overtuigen zijn talentvolle zoon te laten inschrijven als speler bij de ploeg.


Wanneer dit nieuws de familie Coppenolle bereikt gaan de poppen aan het dansen. Mevrouw Coppenolle is immers een hartstochtelijke supporter van De Purpere Beren. Laat nu net deze twee ploegen aartsrivalen zijn!

​Een jarenlange vriendschap én een trouwerij dreigen in het water te vallen…

Getuige ten laste - Op tour door VlaanderenOok herneemt Loge 10 Getuige ten laste, en gaat met de productie op tour. Een weduwe neemt de charmante Leonard Vole op in haar testament. Enkele uren later wordt zij dood aangetroffen. Alles wijst in de richting van Leonard Vole. De spannendste rechtszaak van The Queen of Crime, Agatha Christie.


Moordspel


Moordspel vertelt het verhaal van Sydney Bruhl, een toneelschrijver met net een gigantische flop achter de rug. Als gevolg daarvan leidt hij nu aan een writer’s block en kan geen goed theaterstuk meer bedenken. Dan ontvangt hij een script met de post, geschreven door een jonge student, Clifford


Zwijg Kleine


Dit successtuk uit het Duitse volkstheaterrepertoire is een prachtige kijk op de jaren zeventig en één brok pure nostalgie, 1974, een klein dorp in Vlaanderen. Het is tijd voor cadeaus want Eddieke doet zijn plechtige communie. Moeder, vader, tante, nonkel, een paar kennissen en een nichtje schuiven samen met de communicant aan de feesttafel. Er wordt veel gegeten en vooral veel gedronken.Na de kroketten en de verplichte wandeling, volgen het ijslammeke en de koffie met natuurlijk een druppelke erbij. De gemoederen laaien hoog op. Er wordt gelachen, geweend, gekibbeld en bijgelegd. Maar al bij al was het toch ‘een héél schoon feest’.De Dame in Het Busje


Het stuk werd verfilmd met Maggie Smith in de hoofdrol. Nu kruipt niemand minder dan Leah Thys in de huid van een wel heel aparte dame, de dame in het busje…


Miss Shepherd, een vrouw waarvan niemand weet waar ze vandaan komt, parkeert “tijdelijk” haar busje op de oprit van de bekende schrijver Alan Bennett in Londen en blijft daar vervolgens gedurende de daaropvolgende 15 jaar wonen. Wat begint als een tegen wil en dank toegestane gunst, wordt een relatie die hun beider levens zal veranderen. Een zeldzaam, ontroerend en hilarisch portret, gebaseerd op een waargebeurd verhaal!


Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0