Een zomer vol humor, muziek en spektakelHet is al langer aan de gang... We kennen geen zomerstops meer en daar zijn we maar al te blij om. Zeg nu zelf, er is toch niets heerlijker dan in de zomer naar een leuke voorstelling te gaan kijken en dit te combineren met een terrasje.

Indien je ook al niet kan wachten op die theaterzomer zetten we de belangrijkste producties graag al even in de schijnwerpers. 1 ding is zeker: gelachen zal er deze zomer worden, want komedie staat centraal!'t STRAND VAN SINT-ANNEKE


Vanaf eind juni begint de zomer in theaterlandschap en hoe kunnen we dat beter inzetten, dan met een klepper van formaat: 'T strand van Sint-Anneke. Een bijzonder amusante komedie die vanaf 28 juni te zien is in de rode zaal van het Fakkeltheater en loopt tot 11 augustus. Het is een traditie geworden van Het Achterland om in de zomer met heerlijke komedie uit te pakken. Na Radio Minerva, Café Beveren en de Sinksenfoor, belooft dit ook weer een topper te worden. Niet te missen dus!


Het verhaal

In ’t Strand van Sint-Anneke’ maken we kennis met een hechte vriendenkring die we in de zomer elke dag op ‘De Plage’ terugvinden. De autoritaire Armand is zo streng dat hij zelfs de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien. Wiske is babbelziek. De flamboyante kapper Maurice is bijna met pensioen, maar entertaint nog vol vuur het ganse Strand. Simonne is dan weer ‘het moeke’ van de groep. De vrienden groep krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende, een mysterieuze bink met een imposant lichaam en een jonge dame met Turkse roots zorgt dan weer voor opschudding wanneer ze een stukje van hun strand inpalmt…


DE SCOUTS FOREVER

Ook in theater Elckerlyc kan je aan je trekken komen wat komedie betreft. Zij lanceren vanaf 6 juli De Scouts Forever. De 2de komedie van het nieuwe productiehuis van Sven De Ridder.

Tot 24 augustus is het weer lachen, gieren, brullen in Theater Elckerlyc.


Het verhaal

Exact 25 jaar na haar laatste kamp organiseert een groep oud-scouts een reünie-weekend in de Ardennen. Toenmalig leider Mon Beton is padvinder in hart en nieren gebleven, maar hoe is het de andere leden van de groep vergaan in al die jaren? Is Peggy nog altijd zo verlegen?  En doet knappe Karen nog steeds alle mannenharten sneller slaan? 

Onze vrienden halen samen herinneringen op, maar al snel blijkt dat ze niet zomaar naar hun oude kampplaats werden gelokt. Een 25 jaar oud mysterie moet nu maar eens eindelijk opgelost geraken. 


HET WITTE PAARD


Naar jaarlijkse traditie pakt het Witte Paard ook deze zomer weer uit met een revueshow. Een verbluffende cocktail van gevarieerde en tijdloze muziek, sensuele dans, verbazingwekkende acrobatische stunts, oogverblindende kostuums, humor en de nodige dosis glitter & glamour. Het passeert allemaal de revue. Je kan dit gaan aanschouwen vanaf 19 juli.


Meer info: https://www.witte-paard.beFAME

We blijven aan de zee, want ook in Oostende is het al show dat de klok slaat deze zomer.

Vanaf 5 augustus voeren ze daar de hitmusical Fame op, die haar 30ste verjaardag viert en voor de gelegenheid exclusief naar België komt. In de VSA en Groot-Brittannië spreken ze van een ‘Smash Hit Sensation’. Vrij vertaald: deze musical moet je gezien hebben in je leven!


Het verhaal


De musical Fame vertelt het verhaal over een groep studenten van de High School of Performing Arts. Iedere student probeert op zijn of haar manier de top te bereiken in dans, muziek of toneel. Maar verschillende hindernissen en tegenslagen loeren om de hoek. Die problemen zijn ook vandaag nog ‘hot items’ zijn zoals identiteitscrisis, trots, seksualiteit, verslavingen, vooroordelen en doorzettingsvermogen.

Meer info: https://www.kursaaloostende.beKISS OF THE SPIDER WOMAN

Ben je meer voor de combinatie van drama, romantiek en komedie, dan kan je vanaf 30 augustus Kiss of the spider woman gaan bewonderen, ook in het Fakkeltheater. In Team producties brengt deze voorstelling voor het eerst naar België en heeft daarmee een primeur.


Het verhaal

‘Kiss of the Spider Woman’ vertelt het verhaal van twee mannen, die in het Buenos Aires van de jaren tachtig een gevangeniscel delen. Molina zit daar vanwege zijn geaardheid, Valentin omwille van zijn politieke overtuiging. Het leven in de gevangenis is extreem zwaar. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook -letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertelt Molina over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt.


Deze zomer staat ook Theater aan Zee opnieuw met stip aangeduid in ieders agenda. Het tiendaagse festival blijft voor velen het absolute sein om af te zakken naar de kust. Wij zetten de 'must-see' voorstellingen even op rij.HET KUSTTHEATER

Het Kusttheater kiest meer voor een show vol ambiance. Wil je een namiddagje entertainment met een gezonde dosis humor, dan zit je hier aan het juiste adres. Je kan je verwachten aan een fantastische variétéshow vol dans, zang en humor. De leading lady van deze show is Jacky Lafon, dus redenen genoeg om dit niet te missen. Vanaf 19 juli geeft zij en haar team van artiesten het beste van zichzelf.


Meer info: https://www.kusttheater.comJONG MUZIEKTALENT OP TAZ!

Net als elk jaar is jong muziektalent te gast op TAZ, acht verrassende bands duiken de stad in met pop, indie music, jazz, elektro … ‘s Morgens om 11u30 toveren ze Fort Napoleon om in een mini concerthall, om 17u strijken ze ergens neer in Oostende, Café Crayon ontvangt hen om 22u en om klokslag twaalf palmen ze de Lokettenzaal in De Grote Post in. Acht bands, acht unieke geluiden: V L I E G T U I G,  Portland, The Girl Who Cried Wolf, GeRoeZeMoeS, In Een Discotheek, lohaus, UMM, ONS!

Meer info http://theateraanzee.be/nl/programma/detail/geroezemoes.


NOG EVEN VOOR HET SLAPENGAAN

Late Night Show met Warre Borgmans én gasten Welgeteld 1 volle week nodigt Warre Borgmans je uit om samen de dag en nacht te overschouwen. Welke nieuwsfeiten internationaal, nationaal, maar vooral ‘Ostendaise’ halen de eindmeet? Wie onthult ‘de geheimen’ achter de schermen? Welke artiest verwelkomt hij mee op scène?De voorbije dag in een ander kleedje! De gasten die Warre uitnodigt, ontdek je dagelijks in de TAZette en online.

Meer info: http://theateraanzee.be/nl/programma/detail/nog-even-voor-het-slapengaan.


INTERNATIONALE TOPVOORSTELLING MET OOSTENDS TINTJE

Super Night Shot van Gob Squad Dit Brits-Duitse collectief trekt net voor aanvang van hun voorstelling de stad in. Alles wat hun pad kruist filmen ze, exact een uur lang. Deze beelden worden deel van Super Night Shot, een unieke voorstelling, en wie weet word jij deel van hun verhaal!

Als klap op de vuurpijl kan je de dag nadien nog een Gob Squad’ter gaan zien, met Kitchen beland je zo weer in de jaren zestig, een hilarische trip down memory lane!

Meer info: http://theateraanzee.be/nl/programma/detail/super-night-shot en http://theateraanzee.be/nl/programma/detail/gob-squads-kitchen.


TITANIC DE MUSICAL

Save the best for the last zeggen ze, nu ja vooral de meest indrukwekkende, want het zijn allemaal top producties.

Maar Titanic de musical is toch wel een speciale. Festivaria pakt altijd uit met een groots openluchtspektakel aan het beroemde Donkmeer in Berlare en ook dit keer overtreffen ze weer alle verwachtingen. Aangezien het decor gedeeltelijk uit water bestaat, het Donkmeer zelf, zal dat er meer dan realistisch en indrukwekkend uitzien. Om nog maar te zwijgen van dat andere decor, het schip zelf. Wil je dit met je eigen ogen zien, dan kan je vanaf 23 augustus inschepen.


Het verhaal

Vergeet Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. In deze grootse musicalproductie beleef je de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld: de Titanic.

Aan boord: 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. In openlucht voel je jezelf één van hen. Stap over de loopplank en maak kennis met scheepsdirecteur Ismay die geschiedenis wil schrijven en het schip tot het uiterste drijft, kapitein Smith die de snelheid naar 23 knopen opvoert, en ontwerper Andrews die beseft dat hij een kapitale fout maakte.


Meer info: https://www.festivaria.eu


Laat die zomer maar komen zou ik zeggen!

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0