EWT Theater opent met een klepper het nieuwe seizoen
Gisteren ging in het gezellige EWT Theater Klep Toe in feestelijke wereldpremière en dat is meteen de opener van het nieuwe seizoen. Bekend Vlaanderen zag dat het goed was.


Klep Toe is de nieuwste komedie van één van de bekendste Antwerpse theaterschrijvers, Jack Staal.

Dit verhaal speelt zich af in een petrochemisch bedrijf in de Antwerpse haven, waar Jef Vleugels ceelbaas is en enkele markante en niet alledaagse personages mee voor het reilen en zeilen zorgen. Er wordt veel gelachen, ruzie gemaakt, gehuild, gevloekt onder zware jongens van 't Stad, een stevige West-Vlaamse dame en een nieuwe interim uit Polen. Als er door herstructurering een kop moet rollen, vallen alle maskers af en is het opeens 'ieder voor zich'.

Het decor is niet alledaags, maar daardoor valt het ook meteen op en is dit stuk anders dan anders. Het is daarnaast ook het leven gegrepen, want de personages bestaan in het echt ook. In het begin leren we al die personages wat beter kennen. Zo hebben we Dirk Bosschaert als ploegbaas en lamme goedzak in het verhaal, Door Vanboeckel als hevig vakbondslid, Ann De Winne als West-Vlaamse stoere lesbo, Mark Verbruggen als snul van het gezelschap, Anne Van Opstal als domme blondje, Mathias Daneels als directeur en Nick Thyson als stereotiepe Poolse interim.

Het stuk komt al vrij snel op dreef door enkele personages, maar vooral in het 2de deel zorgt het voor hilariteit.

De acteurs zetten stuk voor stuk een waarachtige persiflage neer, maar het zijn toch vooral Mark Verbruggen en Mathias Daneels die hier uitspringen. Mark is de snul van het gezelschap, te loemp om te helpen donderen, zoals ze zeggen en dat doet hij op hilarische wijze. Hij zorgt door zijn achterlijk gedrag, voor constante animo en algemene hilariteit.

Maar ook Mathias Daneels zet hier een verrassende rol neer, als pure vettige hetero en dat doet hij met verve. Hij bewijst hiermee van alle markten thuis te zijn en zeker in het 2de deel laat hij het beste van zichzelf zien als 'zatte Rita'. Gewoonweg subliem!

Ook Ann De Winne valt op en is geloofwaardig als stoere lesbische chick, maar ze weet perfect haar mannetje te staan tussen al die venten. Je zou bijna zeggen, dat het een rol op haar lijf geschreven is.

Dit stuk zit vol met stereotiepen, maar ook gevoelige thema's en juist dat maakt het erg interessant. Zet daar nog een top cast bij en je hebt een verrassende hilarische komedie.


Nog tot en met 20 oktober in het EWT Theater Deurne.


Meer info www.ewt.be

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0