Extra geld voor projectsubsidies is een habbekrats

“Bij elke begrotingscontrole zal ik bekijken of we extra beleidsruimte kunnen creëren binnen Cultuur. Als dat kan, gaat dat naar de pot voor projectsubsidies.” Met die belofte wilde Vlaams minister-president Jan Jambon eind vorig jaar de cultuursector sussen.


Jambon bespaart 60 procent op de pot voor projectsubsidies, waardoor er maar 3,4 miljoen euro overblijft. Hij kondigde aan dat bedrag integraal te spenderen in de eerste toekenningsronde, met het engagement om begrotingsoverschotten opnieuw in die pot te pompen voor een eventuele tweede of derde ronde.


Door de begroting voor 2020 “te verfijnen”, heeft Jambon het budget nu al met 600.000 euro kunnen verhogen, tot 4 miljoen euro. “Dat staat ons toe om alle projecten die door de beoordelingscommissies ‘zeer goed’ worden bevonden, voor 90 procent van het gevraagde bedrag te honoreren”, zegt Jambons woordvoerder.

Organisaties of kunstenaars die structureel ondersteund worden, vallen uit de boot. Sommige projecten worden ook teruggebracht van twee naar één jaar ondersteuning. De lijst met ‘winnaars’ wordt nog bekendgemaakt. Het gaat hier vooral over een goed nieuws show, maar wie echt dieper kijkt ziet meteen dat het een habbekrats is in vergelijking met wat men eerder heeft afgenomen.
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0