"FLIKKEN IN VERWACHTING" brengen je helemaal in de war

Vanavond ging deze crazy komedie in première in het EWT theater. Een mix van 'De Muizenval' 'Stilte aub!' en 'Thee met Honing of Citroen', geschreven door Bruno Timp.
Enkele bekende theaterliefhebbers kwamen het samen met ons ontdekken.
We maken kennis met de amateur toneelgroep van de lokale politie die dit jaar heeft gekozen voor een serieus stuk, een thriller-drama, in plaats van de gebruikelijke klucht. Ze worden begeleid door een oud-commissaris, een regisseur met grootheidswaanzin die diepgaand spychologisch onderzoek gedaan heeft (en nee dit is geen spellingsfout); werken met “accesoires” die niet volledig doen wat ze moeten doen of verloren gaan en spelen met een “dubbel” decor dat voor verwarrende toestanden zorgt.


Voeg daarbij een actrice die wegvalt wegens een ongeval en vervangen wordt door iemand die ze niet verwacht hadden. En mix dat met nog een onverwachte relatie en zwangerschap die alles in de war brengen. Dit samen zorgt voor een hilarisch verloop van de voorstelling.


Niet voor gevoelige oortjes, er wordt namelijk gebruik gemaakt van een alarmpistool in één van de scènes, dus als je gevraagd wordt om je oren dicht te houden, twijfel dan zeker niet.

Het eerste deel bouwt stilletjes op naar een geweldige tweede helft waar de hele zaal echt volledig mee gaat in de humor van het stuk.


Een verhaal in een verhaal, in een verhaal...als publiek ben je zeker mee in de wissels in het verhaal maar voor de cast moet het niet simpel zijn om zich tussen de verschillende verhaallijnen te begeven. Maar toch doen ze dat één voor één schitterend.

Zat er ook een souffleur achter de souffleur? Stond er in de scripts die ze vasthebben ook effectief de tekst die ze zelf gebruikten? Als de deur “wc” zegt maar de wc is beneden, waar gaat 1 van de acteurs dan zogezegd naar toilet? Waarom gaat de klusjesman toch sleutels in de handtas zoeken? Als jullie een antwoord ontdekken, laat het ons zeker weten!Cast: Maarten Bosmans, Theo van Baarle, Daphne Paelinck, Liliane Dorekens, Jeroen Logghe, Chris Mathieu, Reggy Turneer, Jean Speicher en Iante Beyé Regie: Frank De KaeyIs het nu een klucht, een drama, een thriller of nog iets anders? Ga het gewoon zelf even ontdekken. Je kan het flikkentoneel nog gaan bekijken tot en met 22 december in het EWT theater donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u30 en zondag om 15u. Extra voorstelling op maandag 9 en 16 december om 20u30


Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0