Frans Maas speelt opnieuw de monoloog "Ze zijn me vergeten"

Vlaams acteur Frans Maas toerde het afgelopen jaar succesvol door Vlaanderen en Nederland met de monoloog "Ze zijn me vergeten" En nu keert hij terug naar waar het allemaal begon. Volgend weekend speelt Frans Maas opnieuw in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.


Het stuk is gebaseerd op de novelle “Firs” van succesauteur Eric Schneider. Schneider werd geboren in Nederlands Oost-Indië, als zoon van een leraar Duits. In 1947 kwam hij naar Nederland waar hij de HBS doorliep. In 1956 werd hij aangenomen op de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 1960 eindexamen deed. Tijdens een boekpresentatie in 2013 gaf Eric Schneider de novelle “Firs” in handen van Frans Maas met de suggestie er een solovoorstelling van te maken. In nauwe samenwerking met regisseur Ursul de Geer werd deze novelle tot monoloog herwerkt. De combinatie van de vertelling over een theaterleven en de bittere levenservaring die eindigt in een uitzichtloze situatie wekt diepe emoties op.


“Ze zijn me vergeten" brengt het verhaal van een oude man, die op een bepaald moment voor de spiegel staat. Zijn turbulente leven is stilgevallen, de lichten zijn gedoofd, het applaus is slechts herinnering.  Kwetsbaar, maar met onverholen ijdelheid blikt de oude acteur terug op zijn carrière: de hoogtepunten en teleurstellingen, zijn seksuele escapades, de bizarre wendingen en lachwekkende momenten.

Alleen zijn dementerende vrouw, vroeger een gevierde actrice met beroemde toneelouders èn de flessen wijn in het gootsteenkastje houden hem nog op de been.


Acteur Frans Maas brengt deze monoloog op beklijvende wijze en is dus een echte must see.


Te zien op  3, 4  en 5 mei 2019 te zien in de zwarte zaal van .

meer info op www.fakkeltheater.be
Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0