Geen suikerbonen, maar wel gratis tickets

Regisseur Eric Meirhaeghe van het Gentse theatergezelschap ‘Het Farcetheater’ is opa geworden! Afgelopen weekend is zijn dochter bevallen van een zoon. Eric is bijzonder trots op zijn vierde kleinkind. En al een chance! Vanaf februari kan Harrie (Peter Van Asbroeck) erop babysitten in de komedie ‘Harrie let op de kleintjes’.

Het was dus heuglijk nieuws bij de start van de repetities voor de komedie in februari 2020 in Gent. Als cadeau geeft ‘Het Farcetheater’ daarom gratis tickets weg voor de avant-première. Wie een ticketje koopt voor 7 februari krijgt het tweede gratis.


Eric Meirhaeghe is een gevestigde waarde in het Vlaamse regielandschap. Hij is de stichter en bezieler van verschillende theatergezelschappen. Eind jaren tachtig richtte hij ‘Theatergroep De Tunnel’ op. Hiermee maakte hij theaterproducties in Oost- en West-Vlaanderen. De groep koos ervoor om hoofdzakelijk bewerkingen uit het klassieke repertoire te brengen. Eind jaren negentig stond hij aan de wieg van ‘Theater Styx’. Voor deze groep schreef hij scenario’s voor whodunits die op locaties in heel Vlaanderen werden gebracht.

Hij is ook de bedenker, verhaalschrijver en regisseur van het ‘Gelegenheidscollectief Kleine Ka’ dat zich tot doel stelt producties te brengen ten voordele van het goede doel. Verder is hij actief als regisseur bij verschillende theatergroepen in Vlaanderen en begeleidt hij projecten voor scholen en sociaal-artistieke organisaties. Samen met ‘Cultuurkapel De Schaduw’ maakte hij de theaterbewerking van de film ‘Dogville’ van Lars von Trier en de roman ‘Gloed’ van Sandor Marai.

Recent bewerkte en regisseerde hij het boek ‘De Knetterkwabmachine’ van Marc de Bel voor ‘Theatercompagnie De Kroon’. De jeugdvoorstelling is vanaf volgend seizoen te zien met o.a. Kurt Defrancq en Marc de Bel zelf in de hoofdrollen.

Over de regie voor ‘Harrie let op de kleintjes’ zegt hij het volgende: “Ik heb ongelooflijk veel zin om deze ‘gekke bende’ te mogen regisseren. Geen enkele reden is goed genoeg om dit hilarische stuk niét bij te wonen. Hier word je heel blij en gelukkig van. Het is dé oplossing voor een heerlijke, ontspannende avond!”

De actie is enkel geldig als je mailt en bestelt via info@farcetheater.be en dat t.e.m. 15 december 2019. 


Leden van BOA-NEWS kunnen gratis naar deze voorstelling: meer info hier

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0