Grote theater en musical producties nog even op stal

Dit najaar zal het aan de kleinere voorstellingen zijn om het publiek voor zich te winnen. Zowat alle grotere producties verplaatsen opnieuw hun voorstelling, maar wel naar 2021. Deep Bridge verplaatst Mamma Mia, Studio 100 baas snakt naar duidelijkheid, Cirque Du Soleil heeft dodelijke schulden, Music Hall heeft enkel grote risicovolle producties op de planning en ook James Cooke moet voorstellingen opnieuw verplaatsen.
Deep Bridge herschikt agenda en verplaatst Mamma Mia opnieuw

De voorstellingen van ‘MAMMA MIA!’ die al eens verplaatst werd naar augustus/ september 2020 moet Deep Bridge opnieuw verplaatsen naar maart/ april 2021.


"Dat is nog even wachten, maar het is tegelijk een veilige keuze. Het goeie nieuws is bovendien dat we meer voorstellingen kunnen spelen en er dus terug meer tickets beschikbaar zijn. De cast blijft aan boord, the party will continue!" Klinkt het bij Deep Bridge


Studio 100 ziet ook het najaar 2020 somber in


Studio 100-baas Hans Bourlon verwacht dat zijn bedrijf dit jaar 70 miljoen euro omzetverlies zal lijden door de coronacrisis. Bourlon dringt vooral aan op snelle duidelijkheid. Studio 100 heeft 450.000 tickets verkocht voor musicalvoorstellingen in het Pop-Up Theater in Puurs. Die voorstellingen zijn door de lockdown (nog) niet kunnen doorgaan. Heropenen voor 200 toeschouwers, zoals zou mogen vanaf 1 juli, is dan weer niet rendabel. Studio 100 nam volgens Bourlon ook tal van maatregelen om de sociale afstand te garanderen en plaatste ook plexiglas tussen elke bezoekersstoel, maar het bedrijf kreeg vooralsnog geen groen licht. Studio 100 mag dan een financiële buffer hebben, Bourlon zegt dat de omzet dit jaar sowieso 70 miljoen euro lager zal liggen dan de verwachte 200 miljoen euro.


Dodelijke schulden voor voor Cirque du Soleil


Cirque du Soleil heeft het faillissement aangevraagd, zo kondigt de organisatie zelf aan. Het bedrijf heeft schuldbemiddeling aangevraagd. Cirque du Soleil, dat werd opgericht in 1984 in het Canadese Montreal, is de grootste moderne circusproducent ter wereld. Het bedrijf zat in slechte papieren als gevolg van de talloze geannuleerde voorstellingen wegens de Covid-19-pandemie. De circusproducent kondigt een herstructurering aan en krijgt daarvoor 300 miljoen dollar aan steun, waaronder 200 miljoen dollar van Investissement Québec, de Canadese provincie waarin Montreal gelegen is. 


Het doek valt definitief


Coronavirus nekt Echt Antwaarps Theater na 39 jaar


Vorig jaar werd hun eigen theater verkocht. Het gezelschap verhuisde met zijn producties naar de Arenberg. Er was genoeg inspiratie en goesting om nog zeker te spelen tot hun 50ste verjaardag. Maar corona treft Het echt Antwaarps teater (EAT) kei hard. Het toneelgezelschap van Ruud De Ridder en zijn echtgenote Nicole Laurent, houdt op te bestaan. Dat laten De Ridder en Laurent weten op de website van het theater. De coronacrisis heeft voor het theater te grote financiële gevolgen waardoor het koppel geen andere optie ziet dan de boeken neer te leggen. Wie al een ticket kocht voor een voorstelling in het najaar, kan een terugbetaling vragen, maar De Ridder vraagt op de website om dat niet te doen.


Uitgezonderd. verplaatst Pocahontas, de musical opnieuw


Theaterhuis Uitgezonderd. verplaatst de familiemusical Pocahontas van september 2020 naar de krokusvakantie van 2021 in Capitole Gent. Een musicalcreatie vraagt heel wat voorbereidingen en de beslissingen van de laatste Veiligheidsraad geven helaas nog niet genoeg zekerheid om in de beste omstandigheden te kunnen spelen. En daar heeft ons publiek recht op, een familiemusical in de beste én veiligste omstandigheden. Producenten James Cooke en Bob Jennes hebben in overleg met Capitole Gent gekozen om veilig uit te wijken naar 20 en 21 februari 2021. Het is dus nog even wachten voor de vele fans die reeds een kaartje kochten, maar dan zijn ze ook zeker dat ze een prachtige musical te zien krijgen in ideale omstandigheden.


"Het gaat er zeker van komen. We zouden dolgraag nu al spelen, we missen ons publiek, we missen de interactie, het theater, het podium... We kunnen niet wachten om onze liedjes te laten horen en ons publiek te verwennen met een heerlijke, stoere, hartverwarmende musical. Maar de veiligheid van onze bezoekers en onze acteurs is voor ons het hoogste goed.", verklaart James Cooke." 

Music Hall kijkt somber naar een seizoen vol internationale risico's


Als er een productiehuis grote internationale producties op de agenda had staan dan was het Music Hall wel. Geert Allaert moest in alle spoed de Dreamworks Muscial Madagascar annuleren. Ook zijn net aangekondigde plannen voor een heropening van de zuiderkroon zijn onzeker.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0