Han & Grietje 20 jaar later

Nee hoor we hebben geen typefout gemaakt. Han & Grietje is een sprookje dat al 20 jaar duurt. Maar het is ook de titel van een nieuwe theatervoorstelling met Han Coucke en Griet Dobbelaere.


Prettig gestoorde mannen en vrolijke vrouwen zijn er genoeg in het Vlaamse acteurs landschap, maar een gemengd comedy duo dat vind je niet. Griet Dobbelaere (39) en Han Coucke (43) zijn dus als het ware pioniers.


Een dikke twintig jaar geleden leerde Han & Grietje elkaar kennen. Ze zaten in dezelfde klas op het Gentse conservatorium. De Han van toen zag er wat ruiger uit, met nog wilde haren, beter nog zijn lange, vettige haren, zijn joggingbroek met rode streep en geen boekentas maar een plastic zak.


Er was van het begin een klik tussen de twee, ze zijn nooit een koppel geweest, maar wel altijd zeer goede vrienden. Na hun studies bleven de wegen elkaar kruisen.


Twintig jaar lang was er op elke barbecue het klassieke we-moeten-ooit-eens-iets-samen-doen-voornemen. ‘Ooit’ is dus nu, en ‘iets’ werd een comedyvoorstelling. Han & Grietje is een comedy voorstelling van acteurs die hun "comfort" zone verlaten. Met deze voorstelling vieren ze hun 20 jarige vriendschap. Ze studeerden samen aan de toneelschool waar 1 theaterkus hun nog steeds in de war brengt. Hij kreeg later het peterschap van haar kind. Zij krijgt jaarlijks courgetten uit zijn eigen moestuintje. Nu vormen ze samen het eerste gemengde humoristische duo van Vlaanderen.


Speellijst en info: www.hanengrietje.be

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0