Laatste voorstelling voor sluiting is een verrassend stomende Tomatte Cravatte

Gisteren toch wel een heel speciale première in het Echt Antwaarps Teater, want het was de allerlaatste

Daarna nemen ze afscheid van deze prachtige zaal.


Wie nog een laatste keer wil komen genieten in deze zaal, kan beter niet te lang wachten en tickets bestellen voor Tomatte Cravatte, het verrassend blijspel dat gisteren in première ging.


Het verhaal


De mogelijkheid doet zich plots voor om een restaurant dat totaal aan de grond zit over te nemen.

Robert ziet zijn grote droom werkelijkheid worden en overtuigt zijn vrouw Marina om samen met hem het restaurant te runnen. Marina, kapster van beroep, kent niks van horeca af, maar... ze is van goede wil. Met wat raad van Robert moet dat wel lukken. Op de avond van de opening hebben ze echter geen enkele reservering. Wordt het hele idee een ramp of wordt deze avond een 'binnenloper-avond'
Dit stuk is alweer een heerlijke Antwerpse komedie in de regie van Ruud De Ridder en Nicole Laurent. In het begin komt het misschien traag op gang, maar van zodra de eerste gasten arriveren, gaan de poppen al snel aan het dansen. Het decor is een restaurant en is zeer mooi en smaakvol ingericht. We zien een Ruud en Nicole die zoals altijd perfect op elkaar zijn ingespeeld. Dat ze allebei helemaal thuis zijn in comedy, wordt hier nogmaals bevestigd.


Verder passeren er nog wat stereotiepe gasten de revue en dat zorgt voor de nodige hilariteit. Allemaal heel duidelijke typetjes. Zo zien we Anke De Ridder, een vertrouwd gezicht binnen het EAT, die zich hier als Babette van haar domste, maar ook meest sexy kant laat zien. Zij trekt de boel nogal op gang en dat mag je vrij letterlijk nemen, want ze zorgt ervoor dat het een stomend stuk wordt, iets wat we niet gewoon zijn van het EAT.
Tom Dingenen, intussen ook een bekend gezicht, niet alleen bij het EAT, maar natuurlijk ook bij het grote publiek als Bart uit de reeks Dertigers, haalt ook hier de playboy in zich naar boven, een rol op zijn stoere lijf geschreven en hij laat hier nogmaals zien dat hij geboren is om op de planken te staan. Timing is voor hem kinderspel en zelfs door er weinig voor te doen, zorgt hij voor de komische noot.


Wie daar ook toe bijdraagt is Ann De Winne, want zij is, zoals ze dat in Antwerpen zeggen, de schijtkont van dienst. Iets wat ze met verve doet. Ook Nick Delafontaine toont hier dat hij heel wat in zijn mars heeft, alsook Ludo De Wit, die misschien een ietwat kleine rol heeft, maar zeker een cruciale.
Het publiek heeft alvast genoten en was laaiend enthousiast. Er was meermaals applaus en achteraf veerde de zaal meteen recht.


Wie zin heeft in een heerlijke hilarische en misschien herkenbare avond, is hier aan het juiste adres.

We onthouden ook dat seks nog altijd goed verkoopt...


Nog tot 21 juni te zien in het Echt Antwaarps Teater, meteen ook dé kans om deze prachtige zaal een laatste keer te zien.

Info & tickets: www.echtantwaarpsteater.beRecente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0