Het echt Antwaarps teater sluit de deuren

Een vertrouwd beeld verdwijnt in Antwerpen. Het echt Antwaarps Teater. Het Echt Antwaarps Teater (EAT) is een al sinds jaar en dag in de theaterbuurt van Antwerpen, Het theater is opgericht in 1981 door Ruud De Ridder en Guy Coremans, Gerda Verhelst, Jane Peter en Ivo Pauwels. Het gezelschap speelt in zijn eigen theater in de Arenbergstraat. EAT brengt voornamelijk komedies.


Toen De Ridder voor een wedstrijd van Yvonne Lex het stuk Wat doen we met Bompa schreef, was de belangstelling voor het stuk klein, daarop nam Ruud het initiatief om een eigen groep te vormen: het Echt Antwaarps Teater. Hij speelde zijn Bompa-stuk zelf en het werd met Luc Philips als "Bompa" een groot succes. Er volgden 150 opvoeringen en EAT was gelanceerd. De theaterstukken rond Bompa kregen later een vervolg als televisieserie.


Het Echt Antwaarps Teater werd een begrip. Van de stichters bleef enkel Ruud De Ridder over. Tot op heden draait het theater enkel op toneelwerken van zijn hand en volledig privé. Sinds 2000 vormt Ruud een echt en hecht theaterduo met zijn vrouw Nicole Laurent. Zij inspireert hem en werkt vanaf dan ook mee als co-auteur.


Onlangs maakte zoon Sven De Ridder bekend dat hij het gezelschap zou verlaten. Hij wilde het ook niet voortzetten.

Op 25 mei 2019 gaat "Tomatte Cravatte" in première in de theaterzaal van het 'echt Antwaarps teater'. Het is ook meteen de allerlaatste productie die er zal gespeeld worden. Deze iconische theaterzaal verdwijnt binnenkort definitief. De schouwburg is intussen verkocht. Wellicht komen er winkels in de plaats.


Het gezelschap van Ruud De Ridder en Nicole Laurent zal vanaf seizoen 2019-2020 haar komedies brengen in de Arenbergschouwburg, waar de bekende theatergroep in 1981 van start ging. De cirkel is na 38 jaar dus rond.


Tomatte Cravatte is het 145ste blijspel van Ruud De Ridder. Het speelt zich af in een restaurant dat geopend wordt door onervaren mensen.
Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0