Het geheim van het succesverhaal '40-'45

Sinds de spektakel-musical ‘40-‘45  in wereldpremière ging in oktober 2018 gaan de tickets als zoete broodjes over de toonbank. In diezelfde maand nog werd het record van de voorganger ’14-’18, dat eindigde met 335.000 bezoekers, al verbroken. De kaap van 500.000 tickets werd recent overschreden. Hiermee is ‘40-‘45 officieel de meest succesvolle voorstelling uit de Vlaamse geschiedenis.  De ticketverkoop werd  verlengd tot 1 december 2019. Zolang er vraag blijft bij het publiek, zal de voorstelling blijven draaien, aldus studio 100.


Wat maakt de voorstelling een ongezien succes?

Cast


Eerst en vooral de spectaculaire cast. Het verhaal speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Twee broers en beste vrienden Staf, gespeeld door Jonas Van Geel en Louis, gespeeld door Jelle Cleymans komen in het Antwerpen van 1940 tegenover elkaar te staan. Behalve de twee hoofdrolspelers wordt de rest van de personages afwisselend gespeeld door twee verschillende casts, waaronder Herbert Flack, Marleen Merckx, Peter Van de Velde, Jo de Meyere Lucas Van den Eynde en Ann Tuts.

Vanaf 2019 krijgen we ook James Cooke te zien in de rol van  Louis en mogen we ook Laura Tesoro zien schitteren als Sarah, die op dit moment afwisselend vertolkt wordt door Nathalie Meskens en Clara

Cleymans.


Muziek & Special effectsDe spectaculaire scènes, inclusief vliegtuigen, angstwekkende schietpartijen en hardhandige ondervragingen, worden aangevuld met special effects en een prachtig decor. Aan Spektakel en mooie beelden geen gebrek. De muziek wordt gebracht door het duo Will Tura en Steve Willaert. Het symfonieorkest Vlaanderen speelde de muziek in.. Om de balans tussen zang en orkest en de verstaanbaarheid optimaal te houden, worden toeschouwers via individuele hoofdtelefoons meegezogen in het verhaal.


LocatieAanvankelijk zou de voorstelling doorgaan in een grote loods van Fernand Huts in de haven van Antwerpen. Uiteindelijk kon er geen vergunning bemachtigd worden van de lokale gemeente, wegens nabijheid van bedrijven die met chemische stoffen werken in de omgeving.  Als gedreven ondernemers was  studio 100 in staat om deze tegenslag om te zetten in een nieuwe opportuniteit en ging kort daarna over tot de bouw van een Pop-up theater op maat van de voorstelling in Puurs. De hele constructie werd op maat gemaakt van de voorstelling, inclusief de rijdende tribunes.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0