Het geld vliegt in het rond op de première van 't Groot Lot

Menig BV trachtte vanavond een graantje mee te pikken van het rondvliegend geld tijdens de première van ’t Groot Lot.
Producent Theatertainment en regisseur Dirk Lavrysen hebben een komedie gecreeërd die volledig in het repertoire past van de Komedie Compagnie. Ze mochten deze komedie van de hand van Ray Cooney een succes maken samen met deze geweldige cast:
Alain De Vliegher: Dirk Van Vooren

Sylvie De Vliegher: Jasmine Jaspers

Jean-Philip Callebaut: Christhope Stienlet

Véronique Callebaut: Joyce De Troch

Inspecteur Onraedt: David Michiels

Inspecteur Dezutter: Ludo Hellinx

Taxichauffeur Bob: Peter Van Asbroeck

Russische gangster/The Godfather: Frank HofmansOp weg van het werk naar huis verwisselt Alain, een lusteloze maar brave kantoorbediende van middelbare leeftijd, per ongeluk zijn koffertje met dat van een Russische gangster. Hij opent de koffer in een plaatselijk café en ontdekt daarin tien miljoen euro. Vanaf dat moment wil hij alleen nog maar zijn oude leventje van hard werken ruilen voor nietsdoen, het geld meenemen en zo snel mogelijk samen met zijn vrouw Sylvie, huisvrouw en compleet vastgeroest in een saai alledaags leventje, vluchten.


Thuisgekomen wacht Alain echter een verrassingsverjaardagsfeestje met een bevriend koppel dat Sylvie in het geniep aan het voorbereiden was. Hij boekt heel impulsief meteen een vlucht naar de Braziliaanse zon en belt een taxi voor 2! Voor ze echter kunnen vertrekken komen de vrienden toe en dagen er ook heel wat onverwachte figuren op.

Het begin van een dolle avond met onverwachte wendingen!


Gelukkig is het decor stevig gebouwd want taxichauffeur Bob (of was het nu Rob...) doet de grond en decor letterlijk daveren.


Hoe kan je je in nesten werken wanneer je ineens meer geld hebt dan je ooit had kunnen dromen? Heeft Alain een talent als gigologo (ja we vinden graag nieuwe woorden uit)? Hoeveel verhalen kan je verzinnen ten opzichte van verschillende mensen en vooral hoe blijf je als acteur je weg vinden tussen al die verhalen?


Jasmine Jaspers zet een geweldige versie neer van dronken huisvrouw. Zo goed als een hele show dronken rondlopen, vraagt een grote concentratie, ook al lijkt dat voor velen simpel. Uiteraard zette de rest van de cast ook een sterk staaltje acteerwerk neer. Zoals steeds is timing cruciaal bij een deurenkomedie zoals de deze. En jawel hoor, de timing zat bij allemaal “spot on”!


Op de receptie mocht de Brugse zot rijkelijk vloeien samen met duizenden mini-briefjes van 500 euro, ook daar werd met het geld gesmeten. Meer nog... als je goed kijkt, zie je wel heel speciale bomen... daar groeien niet alleen bladeren aan maar blijkbaar ook briefjes geld... Wij zijn alvast heel benieuwd waar je die kan gaan kopen!

Er beweegt letterlijk vanalles onder de dekens bij ’t Groot lot... maar wat dat is gaan we jullie uiteraard nog niet verklappen.Tem 8 december kan je nog gaan kijken of je zelf ook een beetje kan meepikken van het mysterieuze koffertje, de hilariteit van de situatie, maar vooral de geweldige humor.Foto's Stijn Vandeput

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0