Het siert theatermakers, maar die roze bril moet af voor een nieuw evenwicht

In plaats van een verdubbeling wordt de capaciteit voor evenementen opnieuw beperkt tot 200 buiten en100 binnen. Voor concertorganisatoren en theatermakers, die zich al in alle bochten wisten te wringen om maximaal plezier en veiligheid te garanderen, is dit opnieuw een streep door de rekening.


In het begin van de zomer legde de regering een stijging naar 800 bezoekers in het verschiet. Maar zo ver komt het niet: de toegestane capaciteit voor evenementen wordt vanaf vandaag opnieuw gehalveerd, tot 100 bezoekers binnen- en maximaal 200 bezoekers buiten.


Vlaanderen zet 3000 bedrijven aan de kant


Bij de tweede golf van het coronavirus in Antwerpen, toch de Theaterstad van BelgIë, blijft het stil, alhoewel de sector er alles aan gedaan heeft om veilige voorstellingen te organiseren. Deze veilige theaters, veiliger dan een vliegtuig moeten alsnog hun plannen opnieuw uitstellen. Maar naar wanneer? Bij de minste opflakkering zijn zij samen met de event sector de eerste die moeten sluiten, en de laatste die terug open gaan. Opnieuw worden deze sectoren genegeerd door de overheid. De Vlaamse regering zet daardoor meer dan 3000 bedrijven aan de kant.


De roze bril van theatermakers maakt de sector "zwak"


De roze bril van theatermakers zorgt ervoor dat er weinig protest is tegen het opnieuw sluiten van de theaters. Het siert de sector, al is het uiterst vreemd, dat bijvoorbeeld een vak organisatie niet opstaat. Zeker na dat de theaters alles op alles hebben gezet om in veilige omstandigheden te spelen. Zelfs als blijkt dat de rentabiliteit van deze investeringen kantje boord is.


Als we de virologen mogen geloven zijn we opnieuw vertrokken voor een hele tijd. Dat maakt het moeilijk voor producenten om nog engagementen aan te gaan. Als niemand snel opstaat of rebelleert zal de cultuursector geschrapt worden tot er een vaccin gevonden is. Maar wat blijft er dan nog over? Mogelijk een hoop faillissementen, persoonlijke drama's en 80.000 jobs op de helling. Tijd dus om zonder roze bril, met veel lawaai een nieuw evenwicht te eisen.Lees ook de opinie van:

Jozef Plevoets: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/07/29/deze-is-voor-jou-mevrouw-wilmes/

Saskia De Coster: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/07/30/cultuur-antwerpen/
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0