Het TheaterFestival is gestart!

Het TheaterFestival zet vanaf vandaag 10 dagen lang een grote spot op het mooiste dat ons theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland biedt.

Het TheaterFestival nodigt haar publiek uit voor dit unieke moment van het jaar waarop het nog één keer kan genieten van de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van het afgelopen seizoen.


Voorafgaand editie 2018 kwam een jury van theaterexperts, bestaande uit recensenten, bijeen. Samen selecteerden zij een reeks belangwekkende voorstellingen die tijdens Het TheaterFestival te zien zullen zijn.


Dit jaar bestaat de jury uit Evelyne Coussens (De Morgen, Rekto:verso,…) Charlotte De Somviele (De Standaard, Etcetera), Pieter T’Jonck, (De Morgen), Mia Vaerman, Karel Vanhaesebrouck (docent RITCS & EHB), Filip Tielens (De Standaard) en Herien Wensink (De Volkskrant).


Naast de voorstellingen van de juryselectie, toont het TheaterFestival niet te missen voorstellingen uit de selectie van het Nederlandse TheaterFestival  en eist aanstormend talent zijn plek op binnen het kader van de Roel Verniers Prijs en het extra randprogramma.


Het TheaterFestival vangt traditiegetrouw aan met feestelijke en kritische toespraken: tijdens de State of the Union licht een gerenommeerde kunstenaar zijn kijk toe op de rol die het theater vandaag speelt. In de State of the Youth laat jong tegengeluid van zich horen en tot slot volgt er ook een internationale weerklank met de State of the Other.


Voorstellingen wisselen zich af met verdiepende debatten, kritische nagesprekken en inspirerende workshops. Ook vindt de uitreiking van de Roel Verniers Prijs opnieuw plaats. Die prijs werd in het leven geroepen door het Het TheaterFestival ter nagedachtenis van Roel Verniers, auteur, columnist, theaterliefhebber en ex-coördinator van HTF die jongeren de moed gaf om hun dromen te realiseren.


Het volledige programma kan je terugvinden: https://www.theaterfestival.be/
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0