De meest spectaculiare show tot nu toe!

Gisterenavond ging op het Donkmeer in Berlare de spektakelmusical Titanic in première. Het creatieve team heeft zichzelf overtroffen in de effecten die ze gebruiken om het verhaal zo levendig mogelijk te maken. Over de jaren heen hebben ze al meerdere mooie verhalen opgebouwd rond het donkmeer. Maar dit is hun meest spectaculiare show tot nu toe.Hoe breng je beweging in een een boot die op het donkmeer gebouwd is? Gebruik een mix van stromend water, vuurwerk en bewegende panelen en je krijgt ineens een levend decor. Doorheen het verhaal worden er steeds nieuwe trucjes uit de doos gehaald.


Petje af voor regisseur Tijl Dauwe en choreografe Ingrid Coppieters die een team van vrijwillige enthousiaste figuranten samen met de cast zo weten te coördineren dat een stilstaand podium ineens lijkt te bewegen tijdens een paniekscène. Prachtig gecoördineerde obers en serveuses die gelijktijdig stoelen op scene zetten, danspasjes doorheen de scènes die mooi in mekaar vloeien en mensen die in het water rollen op een manier dat je echt zelf letterlijk meegetrokken wordt in het verhaal.Geen typisch Jack en Rose verhaal, maar dat hoeft ook helemaal niet. Je begint vanaf de eerste minuut mee te wie deze personages zijn en welk verhaal ze te vertellen hebben: Waar willen ze naartoe, waarom gaan ze mee, welke "bagage" nemen ze mee aan boord?


Het draait hier op de Titanic niet alleen om de stoere zeebonken maar ook om de vrouwen aan boord. Ook de moderne vrijgevochten vrouw krijgt tot 2 keer toe een mooi plekje in het geheel.


De muziek zelf is niet live wat een klein beetje van de magie van het verhaal wegneemt. Maar zij die om de 2 jaar naar de Festivaria shows komen kijken, weten dat dit al altijd zo geweest is. Het is dan ook heel moeilijk om een combinatie te vormen van mensen die in het water belanden terwijl ze een microfoon aan hebben. Misschien een uitdaging voor een volgende show? Wie weet wat schudden ze uit hun mouw in 2021? Ik denk alvast dat we ons weer aan een heus spektakel mogen verwachten! Hoe dan ook, live muziek of niet, het duet van Michiel de Meyer en Dorian Liveyns blijft zeker wel even in je hoofd hangen.
Heb je nog geen tickets? Dan ga je jammer genoeg op je honger blijven zitten want alle shows zijn volledig uitverkocht... Maar neem zeker eens een kijkje in onze REPO sectie, daar vind je binnenkort een reportage over de première met enkele unieke beelden van het spektakel.De productie kreeg een review score van : ★★★★
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0