Iedereen beroemd: oer-Vlaamse musicalknaller!Judas theaterproducties zet sinds dit weekend met Iedereen beroemd een knaller van een musical op de planken. Hoewel het een risico leek, een Vlaamse film herwerken tot musical, bleek tijdens de première vandaag het grote tegendeel! Want voeg muziek van Jelle Cleymans toe aan het verhaal van de film, dit keer in regie van Frank van Laecke, gebracht door een topcast, en een nieuw musicalsucces is geboren!


Het verhaal? Jean Vereecken (Sven De Ridder) hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken (Joke Emmers). Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren. Dit tot grote bezorgdheid van zijn vrouw (Nele Goossens).


Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie (Ianthe Tavernier) en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve (Bert Verbeke) gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen via haar manager (Peter Thyssen) tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.Steven Colombeen: Mijn personage master of ceremonies, die de boel aan elkaar praat en misschien een beetje manipuleert zit niet in de film. Dat is het grootste verschil. De musical is een prachtig verhaal, de muziek van Jelle is zo mooi. Iedereen is top gecast, het is een hele fijne groep en dat straalt er vanaf. Het is warm en mooi. Het is een Vlaams in de grond geworteld verhaal. Mensen komen voor een lach en een traan.


Het verhaal neemt je mee in een rollercoaster van dromen, liefde, misbruik en hoop. Het intrigerende prachtige duet waarin zowel Marva als Debbie zoeken naar een tegenovergesteld ander leven neemt je mee in zoektocht naar een balans tussen hoop en wanhoop. Speltechnisch weet Sven de Ridder dit gevoel enorm krachtig neer te zetten. Dat hij een komisch speltalent heeft, daar hoeft hij niemand meer van te overtuigen, maar vandaag heeft hij meer dan ooit getoond wat een veelzijdig spel hij in zijn macht heeft, zelfs aangesterkt door de bijbehorende zang.


Naast de intrigerende nummers, kan u de zaal onmogelijk verlaten zonder twee fantastische oorwurmen: de aanstekelijke terugkerende nummers Vuur (Ianthe Tavernier) en Lucky Manuelo (Joke Emmers) galmen ongetwijfeld nog na in uw hoofd.


Deze oer-Vlaamse productie valt met zekerheid bij een heel groot publiek in de smaak. Nog geen kaarten? Boek ze dan snel, u krijgt zeker geen spijt!

https://www.judastheaterproducties.be

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0