Interview: "Geen cliché musical en een leuke avond uit. De mensen gaan bleiten"

Gisteren werd in het Zuiderpershuis dé opvolger van de succesmusical Magdalena voorgesteld en het klinkt alvast veelbelovend. Het is nog even wachten, want deze musical gaat pas in november in première. De titel is dan ook niet toevallig. November 89 is volledig nieuw en een eigen creatie aan de hand van de jonge getalenteerde Wanne Synnave.


Boanews had een toffe babbel met deze sympathieke jonge creatieve spring-in-'t-veld.
Wanne je bent nog vrij jong, dus je hebt dit ook niet meegemaakt. Hoe ben je dan op dit idee gekomen?


We hebben vorig jaar Magdalena gehad, heel fijne reacties gekregen van iedereen en dan was het wat zoeken, wat de opvolger ging worden en wat we konden doen om dat te overtreffen. Toen ik dan vorig jaar in Berlijn was is bij mij het idee ontstaan, aangezien het in 2020 30 jaar geleden is dat de muur is gevallen. Dan ben ik aan het schrijven gegaan, heel veel research gedaan om een verhaal te vertellen met veel geschiedenis, maar niet met de bedoeling om geschiedenis les te geven.


Wat mogen we verwachten? Geen happy musical veronderstel ik?


Absoluut niet! Het is schrijnend, dus we moeten dat niet gaan verbloemen en blij zijn omdat het een musical is, want zo is het ook niet geweest in de geschiedenis. Mensen moeten dus niet komen kijken met de verwachting om een leuke avond uit te hebben. Wel om geraakt te worden door een oprecht verhaal. Er gaat dus "gebleit” worden.


De cast bestaat voornamelijk uit jonge mensen. Lukt het dan om zich volledig in te leven en zich te verplaatsen naar die tijd?


Zeker! We zijn nu al een tijdje bezig met de repetities en dat lukt echt heel goed. Ze hebben natuurlijk ook al veel ervaring, dus dat helpt ook, maar zijn ook heel naturel in hun spelen en dat is heel fijn om te zien. We hebben daarom ook erg intensieve castings gehad, omdat het zo goed gespeeld moet worden, maar ik heb er alle vertrouwen in.


Waarom moeten de mensen komen kijken?


Het is een volledig nieuwe creatie en dat gebeurt niet veel in België. Het is zo een getalenteerde groep, dat is echt maf! Er staan 44 jongeren op het podium met 3 volwassenen erbij. Fantastische volwassenen: Maike Boerdam, Sébastien De Smet en Saïn Vantomme. Een live band... De geweldige muziek van Sam Verhoeven niet te vergeten en dit alles in een regie van de even geweldige Anne Mie Gils. Ook de sfeer van de zaal in het Zuiderpershuis, gaat je helemaal mee in de voorstellingen zuigen. Als je een beetje van musical houdt moet je komen kijken en als je niet van musical houdt dan moet je ook komen kijken om je te laten overtuigen, want het is geen cliché Grease, Saturday Night Fever... Maar echt iets totaal anders, wat mensen nog niet gezien gaan hebben.


Hieronder het creatieve team.

Waar je ben je daarnaast nog mee bezig, heel veel zo te zien?


Ik ben met veel te veel bezig (lacht) Ik ben nu bij MNM bezig om daar een DJ traject opleiding te doen, compleet anders. Daarnaast ben ik nog aan het schrijven voor June Foster, dus er zit heel veel aan te komen.


Ik had ook iets gelezen van een musical rond Bart Peeters?


Klopt! Dat was normaal de opvolger geweest, maar door miscommunicatie is die tijdelijk on hold gezet. Maar dat idee zit nog in mijn achterhoofd, dus de kans is groot dat dat er nog komt. Nu eerst deze musical en ik hoop dat het een waardige opvolger mag worden voor Magdalena, want we hebben daar hoge verwachtingen mee verschept. Al heb ik daar het volle vertrouwen in, als ik nu al zie waar ze staan met de repetities.


November 89 vanaf 8 november in het Zuiderpershuis te Antwerpen.


Tickets en info: www.thesingingfactory.be

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0