James Cooke in de rechtbank

Vandaag hield productiehuis Uitgezonderd. het productiehuis van James Cooke de eerste lezing van ASSISEN 3 - DE WURGMOORD in de plechtige zittingszaal van het Hof van Beroep te Antwerpen. Assisen-bedenker, schrijver en regisseur Frank Van Laecke nodigde advocaat Walter Damen uit om deze lezing bij te wonen.Met advocaat Walter Damen legde Frank Van Laecke zijn gloednieuw verhaal voor aan de cast. Advocaat Damen zag er tijdens de lezing op toe dat ASSISEN 3 een waarheidsgetrouw verhaal zal vertellen. “Aangezien we een live-assisenzaak op de planken brengen, moeten we ervoor zorgen dat er zo’n een correct mogelijk beeld wordt geschetst van hoe het er in het echte leven aan toe gaat tijdens zo’n rechtszaak. Het advies van een persoon uit de professionele wereld kan aan het begin van het repetitieproces niet ontbreken.” legt Frank Van Laecke uit. 


Een volledige reportage kan je zien in het nieuwe seizoen van REPO. Vanaf 18 december 2019
HET VERHAAL ASSISEN 3 - DE WURGMOORD behandelt de zaak van kaartlegster Rita Celis. Zij werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd. De beklaagde bekende de feiten dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang ? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury, het publiek dus, hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel ? Een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun privéleven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden. Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze ASSISEN 3 – DE WURGMOORD.


CAST Procureur Des Konings Durieux: Francesca Vanthielen Advocaat Colin: Kürt Rogiers Voorzitter: Frans Maas Slachtoffer Rita Celis: Danni Heylen Beschuldigde Raf De Graeve: Steven Goegebeur Getuige Roger Machiels: Marijn Devalck Getuige Sophie Meulders: Sandrine André Getuige Marcella De Weert: Linda De Ridder

INFO Regie: Frank Van Laecke Tekst: Frank Van Laecke en Peter Römer

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0