Jan Jambon zet cultuursector schaakmat

Minister-president Jan Jambon (N-VA) houdt voet bij stuk:

"De beslissing is door de regering genomen en ook overlegd met CD&V en Open VLD. Begroting Cultuur veranderen zal nu niet meer lukken"

Vandaag is er in de Commissie Cultuur van het Vlaamse parlement opnieuw gedebatteerd over de beleidsnota van Jan Jambon en de daaraan gekoppelde besparingen. Die liggen zwaar onder vuur binnen de culturele sector.


Jambon stak twee weken geleden de hand uit naar de culturele sector. Hij vroeg hen om zelf met een alternatieve begroting te komen. Dat voorstel is er nog niet. "We hebben een constructief gesprek gehad", zegt Jambon aan VRT NWS. "Maar concrete aanpassingen aan de begroting voor volgend jaar, die we binnenkort moeten indienen, zullen niet meer lukken. Als we tot een andere verdeling komen, moet dat goed overlegd worden. In februari-maart is er een begrotingsherziening, dus dan zijn er wel mogelijkheden."


Het budget voor cultuur verhogen, zit er niet in. "Als er een andere verdeling komt, moet dit binnen de globale besparingslijn", zegt Jambon.


Vertegenwoordigers van coalitiepartners CD&V en Open VLD lieten alvast verstaan dat ze niet akkoord gaan met de forse daling van de projectsubsidies maar stemde de aanvraag voor aanpassing van de cultuur begroting toch mee weg.


Jambon laat zich niet uit zijn lood slaan door de kritiek. "De beslissing is door de regering genomen en ook overlegd met CD&V en Open VLD"
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0