Juan Gerlo en Charlotte Campion zijn een match made in heavenVandaag waren we getuige van een prachtig toonmoment, waarin Charlotte Campion en Juan Gerlo ons een voorsmaakje gaven uit de musical Bonnie & Clyde. Binnen een kleine maand gaat deze voorstelling van BSO Producties in Benelux-première en dit voorproefje smaakt alvast naar meer.


Deze sexy en tegelijk gevaarlijke musical brengt ons terug naar het Louisiana in de tijden van de great depression (jaren '30). Bonnie Parker en Clyde Barrow laten dat echter niet aan hun hart komen en vinden via de criminaliteit de weg naar hun groot geluk.

Wanneer Bonnie & Clyde elkaar leren kennen, wordt hun wederzijds verlangen naar opwinding en beroemdheid snel duidelijk. Hun roekeloze avonturen in de zoektocht naar een beter leven verandert hun spannend avontuur al snel in een nachtmerrie voor henzelf en al hun vrienden en familie. De wet dreigt hen in te halen, waardoor ze de dupe dreigen te worden van hun eigen ambities. Via moord en overvallen proberen ze het hoofd boven water te houden. Hoe bekender ze worden, hoe dichter hun dood lijkt te komen...


Regisseur en Producent Manu Jacobs wil niet gewoon een interessante musical-avond creëren... Hij wil een verhaal vertellen. Ze hebben écht bestaan, ze wáren geliefd en ze wáren gevaarlijk. Dat maakt het zo'n interessant materiaal om mee aan de slag te gaan. De cast en het creatieve team zijn voor mij een absoluut dreamteam. We hebben echt de juiste mensen op de juiste plaatsen en dat kan volgens mij wel eens magie geven op de planken.


BoaNews had een leuk dubbelinterview met Charlotte Campion & Juan Gerlo alias Bonnie & Clyde.
Hoe voelt het om samen op de scène te staan?


Juan: Leuk! Wij hebben samen in de klas gezeten op het Conservatorium, dus we kennen elkaar echt, we hebben elkaar zien breken, lastige dingen zien meemaken, want zo'n dramaopleiding is soms heel confronterend en dat is zo fijn, omdat je zo vaak samen op de scene staat. Het schept echt een vertrouwen, ik voel mij 100% procent op mijn gemak en ik kan doen wat ik wil tijdens het repetitieproces.


Charlotte: En hij doet veel wat hij wil (lacht) Maar dat is inderdaad tof, want als je met iemand moet spelen die je niet zo goed kent, moet je altijd voorbij een barrière, je moet elkaar aanvoelen, dat vertrouwen in mekaar hebben, want we zijn de hele tijd op mekaar aangewezen. Dat was bij ons meteen: We kennen elkaar, dat mag.


Juan: Er zit ook heel veel humor in het stuk, ook bij Bonnie & Clyde, want zoals bij sprookjes is het meestal de prins en de prinses die heel serieus zijn en er enkel grappige bijpersonages zijn, maar hier echt niet en dan is het wel leuk dat je elkaars timing al kent.


Het verhaal is minder bekend. Kan je daar iets meer over vertellen?


Juan: Ik denk in Vlaanderen en Nederland de mensen vooral Bonnie & Clyde, de naam kennen en wel weten dat ze gangsters waren, maar in Amerika kennen ze echt het verhaal, echt een volkslegende, zoals wij het verhaal van Robin Hood kennen en het een beetje een Robin Hood verhaal.


Charlotte: Het zijn 2 criminelen, Clyde was al langer op het slechte pad en hij heeft haar meegetrokken. Ze zijn dan verliefd geworden op elkaar en gangsters geworden. Het is eerst begonnen met wat kruidenierszaken en banken te overvallen, niet meteen wat dat echt de arme mensen zou kwetsen. Ze waren zelf ook arm.


Juan: Ze hebben nooit mensen overvallen op straat. Het speelde zich ook af in 1930, dus de muziek is ook heel jazzy, heel tof, maar dat is de depressie in Amerika en zij stonden symbool voor arme mensen die tegen de banken en tegen de staat en de regering ingingen, tegen iedereen die rijk was en geld voor zich hield en u nummer 'Sterven doet geen pijn' vat dat zowat samen. Beter een kort leven, maar een goed leven, dan 50 jaar samen in deze miserie te zitten.


Het is ook met een live band. Dat geef natuurlijk een extra dimensie en ook meer vrijheid?


Juan: Jaa! Dat is heel fijn! Het voelt goed dat je tijdens de repetitie je vrijheid kan nemen in je nummer en weet dat je dat op scene ook kan doen. Als je de ene avond iets meer in de emotie zit en het moment voor je eindnoot iets meer wil nemen, dan kan dat.


Charlotte: Je hangt niet vast aan een bandje en kan ook samen bespreken met de musical director hoe we het gaan doen.


Juan: Het is ook heel toffe muziek, moeilijk wel, maar heel leuk om te zingen. Wel pittig, want de originele Clyde is Jeremy Jordan en dat is in Broadway een enorme ster en hij heeft een klok van een stem en een enorm bereik, dus het is voor mij echt wel werken om zijn schoenen te vullen.


Charlotte: Dan weet je waarvoor je werkt (lacht)


Juan: Het is zeker een uitdaging, één die ik graag aanga.Tot slot, waarom moeten de mensen komen kijken?


Charlotte: Het is een leuk verhaal, het is niet gewoon een liefdesverhaal, maar echt puur. Ook de verschillende facetten, een soort haat-liefde verhouding.


Juan: Ik denk dat het een verhaal is voor jong en oud. Voor jong, het is en blijft een leuk liefdesverhaal in een actiefilm en dat is tof om te zien, er wordt geschoten, het is spannend en voor volwassen, omdat er echt een laag onderzit van die twee mensen en ik denk dat volwassenen veel verbanden gaan zien met de huidige tijd waarin de bankcrisis ook geweest is en de gelijkenissen met de mensen toen en nu, is al interessant om te zien. Daarnaast gaat het kibbelen tussen hun ook herkenbaar zijn bij veel volwassenen (lacht)
Wij kijken er alvast naar uit!


Bonnie & Clyde speelt vanaf 27 september 2019 in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

Tickets en info op www.bso-producties.beheadersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0