June Foster blaast je omver met een onbekende jongerencast

Let op de informatie in dit artikel mogelijk niet actueel wegens het corona virus: Vrijdag 13 maart 2020 om 00u30 is beslist om de voorstelling te verplaatsen


Zaterdag ging de gloednieuwe popmusical June Foster in feestelijke première in zaal TheAtrium te Mechelen. De musical is geschreven en geregisseerd oor Wanne Synnave en brengt de problematiek van pleegzorg op een bijzondere manier onder de aandacht. Pleegzorg Vlaanderen zet er dan ook graag vol de schouders mee onder en hoopt dat de productie pleegkinderen kan helpen en nieuwe gezinnen kan prikkelen om zich kandidaat te stellen.

Bijzonder is vooral dat de cast voornamelijk bestaat uit jongeren tussen 10 en 15 jaar en het moet gezegd, deze jongeren barsten van het talent. Ook leuk om te zien dat het een onbekende cast is en daarmee maken ze duidelijk dat je geen grote namen hoeft te hebben om een top voorstelling neer te zetten. Het gaat om het verhaal en de getalenteerde kinderen en volwassenen, niet om de namen. En die jonge talenten staan er stuk voor stuk en smijten zich voor de volle 100 % en dat is heerlijk om te zien. Ook al zijn ze soms te overenthousiast en te snel, ze doen het met hart en ziel en met volle overgave, wat maakt dat je als toeschouwer meteen mee bent in het verhaal.


June Foster vertelt het verhaal van June, een zestienjarig meisje dat - samen met haar jongere broers Noah en Alex - terecht komt in een nieuw pleeggezin, bij Allison en Jess. June moet leren omgaan met haar nieuwe omgeving, de eerste liefdesproblemen van haar broer en haar nieuwe vrienden.


In de hoofdrol zien we een overtuigende June (Kato Faure), die het stuk volledig weet te dragen, samen met haar even getalenteerde broers Noah (Zion Luts) en Alex (Titus Schrooyen). Zij komen terecht bij twee pleegmoeders, waarmee het holebi thema wordt aangesneden en ook Noah die kampt met zijn geaardheid en zijn liefde voor Jacob (Kobe Debie). Dit is zeer interessant, om jongeren hier bewust van te maken dat dit niet speciaal hoeft te zijn, maar heel normaal. Wat in de voorstelling ook duidelijk aan bod komt. Ze zouden dit eigenlijk op scholen moeten geven, want dit thema kan niet genoeg onder de aandacht gebracht worden. Er blijven nog steeds teveel vooroordelen en het is zo hartverwarmend om te zien hoe de zaal hierop reageert.Daarnaast een tip voor de meneer Jambon en de politiek, om eens te komen kijken naar wat een jong talent wij in Vlaanderen hebben en wat ze op het spel zetten. Deze jongeren staan hier met hart en ziel en daarom is het ook een aangrijpende voorstelling. Natuurlijk het thema laat niemand onberoerd en in het 2de deel verbaast vooral Titus Schrooyen met een song die door merg en been gaat. Het kippenvel moment van de avond dat daarna wordt verdergezet door Kato en Zion. De nummers die aan bod komen en daar zijn ook catchy liedjes bij, zijn niet de gemakkelijkste om te zingen, omdat ze veel tekst bevatten, maar ze zijn zo goed, dat je als publiek soms niet kan stilzitten. Dit alles onder leiding van een geweldige live band, maakt het geheel compleet. Je gaat dus ook niet triestig de zaal uit, maar je houdt er een happy gevoel aan over en dit komt door de afwisseling, want de voorstelling bevat ook veel humor, wat het luchtig houdt. Voor die humor zorgen William (Brieuc Kersschaever) en Sophia (Anne-Sophie Metselaar) als onhandige verliefde zielen. Noem ze maar de neurt en de seut in het verhaal, want ze zijn heerlijk getypeerd wat bijzonder grappig is. Ze zijn ook heel goed op elkaar ingespeeld. Heerlijk om te zien.


Dit alles speelt zich af in LA en dat zie je aan het eenvoudige, maar mooie decor. Zand en een bruggetje op de achtergrond dompelen je in die zomerse sfeer. Wat ons al doet verlangen naar die zomer en wat ook weer bewijst dat het niet altijd draait om grote indrukwekkende decors of special effecten, maar om hetgeen je brengt en het talent dat op het podium staat. Ik kan het niet genoeg herhalen! Iedereen moet dit gezien hebben, want dit is pure klasse en hier moeten we verdomd trots op zijn!Deze voorstelling speelt nog op 13 en 14 maart in TheAtrium te Mechelen én wegens groot succes is er extra voorstelling bijgekomen op 14 maart om 15u. Snel bestellen is dus de boodschap.


Tickets en info via www.thesingingfactory.be

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0