K3: “Dit heeft ons diep geraakt”

K3 nam er samen met 40 pleegkinderen en 20 ouders en pleegouders de clip op bij het nummer Jij bent mooi, dat ook op de nieuwe K3-cd Dromen staat.

K3 legt uit waarom dit nummer een pleegzorgnummer wordt. Hanne: “Pleegkinderen groeien op in een ander gezin en voelen zich daardoor soms een beetje anders dan andere kinderen.” Marthe: “Met dit nummer ‘Jij bent mooi’ willen we laten weten dat dat helemaal niet hoeft en dat elk kind er mag zijn. Een boodschap die versterkt wordt omdat zowel ouders als pleegouders van pleegkinderen meedansen in de clip.” Klaasje: “Allemaal willen ze vertellen dat ze hun (pleeg)kind gewoon héél graag zien!"


De single komt uit op 18 december, de clip volgt op 20 december.

De clip kadert in de samenwerking tussen Pleegzorg & Studio 100 die eerder dit jaar werd gelanceerd. Onder de noemer Studio100steboven wil Studio 100 helpen om pleegzorg in de kijker te zetten. Op die manier geeft Studio 100 de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Vlaanderen een steuntje in de rug.

“Pleegkinderen groeien op in een ander dan hun eigen gezin en voelen zich daardoor soms een beetje anders. Met dit nummer willen wij aantonen dat dat helemaal niet hoeft, en dat élk kind er mag zijn.”


“We hebben op de opnameset best wel heftige verhalen gehoord, bijvoorbeeld van een meisje dat haar beide ouders verloor. En dat heeft ons geraakt. We bese en dikwijls niet hoe goed wij het wel hebben.”

Pleegzorg Vlaanderen zorgt ervoor dat kinderen die voor korte of lange tijd niet bij hun mama of papa kunnen wonen, een tijdje in een ander gezin terecht kunnen. Een pleeggezin zorgt voor het kind, wanneer dat voor de ouders even niet lukt. In Vlaanderen wonen op dit moment 7.100 kinderen of jongeren bij bijna 5.500 pleeggezinnen.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0