'La Cage Aux Folles' brengt Zuid-Franse nachtleven naar Vlaanderen

Dat het verhaal en de cast van het theaterstuk 'La Cage Aux Folles' indrukwekkend wordt, wisten we al. Nu ook het decor, met een speciaal plekje voor het live orkest, bekendgemaakt werd, is het alleen nog maar een feit: 'La Cage Aux Folles' zal behalve een Broadway klassieker ook een klassieker in Vlaanderen worden.Decorontwerper Niek Kortekaas:

"Het decor zal uit verschillende ‘lagen’ bestaan. Een typische Zuid-Franse gevel vormt het decor voor de buitenscènes. Als de deuren van de nachtclub openen, treedt de toeschouwer binnen in de club. Een trap die uit het decor springt, geeft extra diepte aan de club. Het podium wordt dan weer uitgebouwd in het publiek, zo speelt het zich bijna letterlijk af op de schoot van de toeschouwers zoals dat in een nachtclub hoort. In een ander decorstuk tonen we dan weer wat er zich afpeelt in de coulissen en ook de woonkamer krijgt een eigen decorstuk. Helemaal achteraan zit het live orkest 'verstopt', niet helemaal verstopt want soms zullen ze gewoon te zien zijn.”


‘La Cage Aux Folles’ is een Broadway klassieker die 35 jaar geleden in première ging. Het verhaal speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een goed leven in hun befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin grote successen kent met zijn travestie-act als ‘Zaza’. Tot ze hun levensstijl moeten aanpassen om de vrede binnen de familie te kunnen bewaren.


35 jaar geleden was het taboe om een gay koppel op de planken te brengen. Vandaag is het dat misschien minder, maar is dat ook zo bij het oudere publiek? Regisseur Stany Crets koos voor zijn hoofdrollen voor ‘ouwe getrouwen’. De rol van Georges wordt vertolkt door Johny Voners (74 jaar). Koen Crucke (67 jaar) neemt de rol van Albin en dus ook van travestie Zaza voor zijn rekening.

Koen Crucke: “Ik heb in mijn leven al meer dan 500 rollen gespeeld, maar op deze rol zat ik al jaren te wachten. Toen Stany me belde, heb ik onmiddellijk toegezegd. ‘Het wordt een musical? Nog beter!’ Ik ben zelfs tijdelijk verhuisd om me volledig op de rol te kunnen concentreren en niet steeds half Vlaanderen te moeten doorkruisen. Het personage van Albin is iemand die nauw aansluit bij wie ik ben, bij mijn wereld. Ik ben vertrouwd met de wereld van travestie. Maar het is meer dan enkel show en glamour, er komt ook verdriet aan te pas, het gaat erg diep.”

Tijdens de voorstelling van het decor, toonde Koen Crucke, alias Zaza, haar meteen van haar beste kant. Ze zong de ziel uit haar lijf en Koen viel niet uit zijn rol: elke man in de zaal kreeg de volle aandacht van de koningin van ‘La Cage Aux Folles’. Koen besloot het liet met de woorden: ‘Voila, ik heb er enorm veel zin in!’ En dat werd met een luid applaus onthaald.‘La Cage Aux Folles’ van Deep Bridge is vanaf 16 oktober te zien in het Antwerpse theater Elckerlyc.headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0