Leen Dendievel met de dood bedreigd op Facebook

Wie vandaag even door zijn Facebookfeed scrollt, stoot onvermijdelijk op een paar (politieke) meningen van geëngageerde Facebookvrienden. Je mening uiten op internet levert effectief een fijn gevoel op, maar niet altijd voor de persoon waar het topic over gaat. Na een post eerder deze week bij HUMO, wordt Leen Dendievel ook rechtstreeks, zonder geine in de comments met de dood bedreigd. (zie onderaan dit artikel)


Social media bagger: "een olifantenvel, dat heb je soms nodig"


Leen Dendievel is niet de enige BV die zwaar aangepakt wordt op sociale media. Het lijkt wel of haatspraak de voorbije jaren alsmaar toegenomen is. Toch is dat niet het geval volgens Chris Demeyere, expert sociale media. “Eigenlijk gaat het gewoon om cafépraat, alleen verdween die vroeger in het niets aan de toog. Nu heeft iedereen een direct kanaal naar de persoon die hij of zij wil aanpakken.”


Een olifantenvel, dat heb je soms nodig klinkt het bij vele bekende vlamingen. Hoe sterk bv's ook reageren, soms raken die zure opmerkingen hun wel degelijk.


Eline De Munck: “Ik probeer ze niet te lezen, maar soms doe je dat toch en dan blijft dat wel plakken. Maar ik praat daar dan over met de mensen die mij wel graag zien.


Lesley-Ann Poppe: " Ik trek me daar eigenlijk bijna nooit echt iets van aan. Er moet toch echt iets mis zijn met een persoon als die op het internet kritiek wil gaan geven op mensen? Ik heb die neiging nu zelf nog nooit gehad. Ik kan me niet voorstellen dat een gezonde mens zoiets doet"


Kobe Ilsen: "Aandacht verdienen die mensen niet, dan geef je ze exact wat ze willen. Laat de trol zitten"
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0