Loes Van den Heuvel op de planken in de komedie Oscar
Loes Van den Heuvel staat terug in het theater en dit keer in de legendarische komedie 'Oscar'. Dit keer brengt het Scala theater in Gent dit allombekende stuk op de planken, in een regie van Nadine De Rycke, die in het verleden onder andere "Ge-tic-t" en "De Bonobo's" regisseerde. Beide komedies van de auteur Laurent Baffie en Loes Van den Heuvel deed in die laatste ook al mee. Het was dus evident om de "queen van de comedy" terug te vragen.Dit keer speelt zij de ravissante en verwende vrouw van meneer Barnier, vertolkt door Johan Van Hoorde, die daarnaast ook de zakelijke leider is van theater Scala. Hij heeft de moeilijk taak om in de rol van Louis De Funès of de Vlaamse Funès, Jan Van Dijcke te kruipen, maar hij gaat er wel zijn eigen elan aan geven. Zoals hij zelf zegt. Al gaat de herkenbaarheid er zeker zijn, want het publiek verwacht dat ook. Zijn rechterhand, Christian, wordt vertolkt door Anthony Van Caeneghem, gekend als de oprichter van het Farcetheater en zelf ook acteur. Er is ook één grote verandering, want de rol van Bernadette zal hier vertolkt worden door Dimi Tarantino, dus geen vrouw. Wat het stuk een extra dimensie gaat geven.


Verder zien we in de cast: An Fleur, Amber Verleyen, Emma Polen, Jarno Lasseel en Geert Van Bever.

Het verhaal


Christian Martin is een zeer vlotte jongeman. Hij werkt sinds vier jaar bij meneer Barnier, de schatrijke zeepfabrikant en is langzaam de rechterhand van de baas geworden. Christian vraagt om opslag bij Barnier, want hij wil een rijk meisje trouwen.


Na flink tegensputteren van de baas krijgt hij z'n opslag. Dan verneemt Barnier dat het zijn dochter is waarmee Christian wil huwen. Barnier krijgt een toeval. Als klap op de vuurpijl vertelt Christian dat hij Barnier voor ruim drie ton bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht die hij in een koffertje bewaart. Hij wil ze als huwelijkscadeau voor zijn dochter aan Barnier overhandigen. Vanaf dit moment zit het spel op de wagen: echte en valse koffertjes, zwangere dochters, een chauffeur die wel heel vreemd uit de hoek komt, een onverwachte masseur enz...

Wil je deze cast komen bewonderen en even de knop op nul zetten met een heerlijke legendarische komedie?

Wil je daarbij Loes Van den Heuvel nog eens zien schitteren in een rol op haar lijf geschreven?


Vanaf 12/03/20 in Gent

Deze voorstellingen gaan door in het Theaterhuis van Theaterplatform Gent vzw, Theater Scala.

Alle info op www.scalaplatform.be of via het nummer 09/228 87 20 tijdens de openingsuren van het kantoor.

Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0