Lou was vroeger Louise en zingt duet met zichzelf

Student Zang Lou maakt opmerkelijke song. Rond zijn veertiende begon het bij Lou te dagen dat hij liever een jongen zou zijn. Het was dankzij een leerkracht dat hij tot dat besef kwam. "Ik was eerst bij haar uit de kast gekomen, ik vertelde dat ik op meisjes viel. Ze vroeg me hoe dat ik dat wist. Toen zei ik dat als ik een jongen zag, dat ik er ook zo zou willen uitzien... En als ik een meisje zag, zei ik dat ik met haar samen wilde zijn. Toen ze zei dat ik ook echt een jongen kon zijn, ben ik er echt over beginnen nadenken."


Zijn leerkracht Emelien volgt het hele proces van dichtbij. Ze vindt het mooi om te zien hoe goed de klasgenoten van Lou met zijn transitie omgaan. "Ze hebben er echt allemaal mee naartoe geleefd," vertelt ze daarover.


Duet met zichzelf


Lou is creatief omgegaan met zijn transitie. Voor zijn eindwerk op school heeft hij een duet met zichzelf opgenomen. In het liedje, geschreven door Femke Verschueren, hoor je hem als meisje en als jongen. "Ik heb het nummer vorig jaar ingezongen, eerst met mijn stem voor de hormonen en dan later met mijn stem als jongen." Het eindwerk heeft ook geholpen om alles een plaats te geven. "Ik kon me zo beter voorbereiden op wat er allemaal ging komen." 


Voor Sam Bettens was een van de grootste hindernissen om man te worden de verandering van zijn stem. "Mijn stem was ook een van de hoofdzaken die me heeft tegengehouden. Je kan niet inschatten hoe het gaat veranderen. Maar ik ben nu heel tevreden over mijn stem, ik zing heel graag nu." zegt Lou. "Het was in de les soms wat vloeken, omdat we steeds moesten zoeken naar een andere toonaard, dan weer lager, dan weer hoger," lacht leerkracht Emelien.

En wie weet krijgt Lou zijn verhaal nog een vervolg, want Cathérine had nog een vraag voor Lou. "Mogen we Sam Bettens wat geruststellen met jouw nummer?" En daar ging Lou volmondig mee akkoord.
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0