Luidruchtige bende van VRT en de cultuur sector lokt Jambon niet uit zijn kot

Zowat 1.200 mensen hebben donderdagnamiddag en -avond op het Martelaarsplein in Brussel deelgenomen aan de manifestatie van het VRT-personeel. Het was de apotheose van de Vuurwerk-week, waarbij de medewerkers van de openbare omroep, vakbonden, de culturele sector en middenveldorganisaties een week lang actie voerden tegen het beleid van de nieuwe Vlaamse regering van Jan Jambon (N-VA).


Het personeel van de VRT verzamelde donderdag rond 14.30 uur aan het omroepgebouw. Rond 15 uur ging het met zo’n 600 deelnemers in stoet naar het Martelaarsplein, waar het kabinet van Vlaams minister-president Jambon gevestigd is. De optocht, die van het Meiserplein via de Leuvensesteenweg, het Madouplein, Kruidtuin en de Pachecolaan leidde, verliep rustig, vreedzaam en ordelijk.


Op het Martelaarsplein werd de VRT-delegatie luidruchtig ontvangen door nog eens 600 mensen uit het middenveld en de culturele sector. Er waren vertegenwoordigers van tientallen organisaties, waaronder de drie vakbonden, Hart boven Hard, Sanoma, Geneeskunde voor het Volk, jeugdverenigingen, 11.11.11, Velt, de CM en veel meer.


Jambon die was opnieuw nergens te bespeuren en niet beschikbaar voor commentaar.


Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191205_04752863headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0