Mark Tijsmans start eigen productiehuis

Binnen een kleine maand mag Mark Tijsmans zijn allereerste creatie van zijn eigen productiehuis DE MARKIEZEN voorstellen aan het grote publiek. Op 27, 28 en 29 maart brengt hij met Nolle De Kock LEVE DE KONING! In dit stuk zien we een koning op zijn sterfbed en ontspint er zich een beklijvend gesprek tussen de koning en zijn prins-opvolger.


In zes dialogen tussen vader en zoon wordt er teruggeblikt en vooruitgekeken, getwijfeld en berust, angsten en ambities worden uitgesproken... Het publiek is toeschouwer bij dit "koningsdrama" dat zich tussen beiden afspeelt. En leert ook hier hoe geschiedenis geschreven wordt door zij die het kunnen navertellen...


De Markiezen een kersvers opgericht productiehuis… Of theaterhuis… Of Musicalhuis…  Of…


Laten we voorlopig spreken over een bescheiden huisje, maar laten we ‘De Markiezen’ ook niet te snel in een vakjes stoppen. De Markiezen is opgericht door Mark Tijsmans. Hij noemt zichzelf een Artistiek Amuseur. Anderen gebruiken ook wel de term ‘Artistieke duizendpoot’. Hij heeft zichzelf bij ‘De Markiezen’ tot Artistiek leider gebombardeerd!

Weer een nieuw gezelschap! Waarom in ’s Hemelsnaam?

Omdat Mark meer wil zijn dan een speler alleen! En omdat hij zijn bruisende ideeën en plannen voor theater niet altijd meteen en overal kwijt kon! in het kader van de filosofie: ‘Lang genoeg gewacht! Doe het zelf want dan gebeurt er tenminste wat!’, was de beslissing om met de Markiezen te beginnen een logische stap. Scenario’s van eigen hand, boeken bewerken en op de scene plaatsen, synopsis die al jaren in de kast liggen…  Plannen, ideeën en dromen in overvloed!

De Markiezen willen vooral nieuw en eigen werk brengen. Hier bij ons gemaakt. Want bescheidenheid siert de mens, maar af en toe moet je durven zeggen: ‘Wij kunnen het zelf ook, en minstens even goed dan op een ander!’ Maar zoals gezegd… Laten we bescheiden beginnen! Met een theatertekst tussen twee personages. En dan volgt later wellicht meer! Hopelijk Veel meer!

LEVE DE KONING! is te zien van 27 maart in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0