Meest succesvolle theaterproducenten in Nederland hebben op dit moment heel grote problemen

"We gaan feitelijk naar een gedeeltelijke lockdown", zei premier Rutte op de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Het hoofddoel van de aanvullende maatregelen is het aantal bewegingen en sociale contacten zo veel mogelijk te beperken en zo de verspreiding van het virus in te dammen.


De nieuwe coronamaatregelen beperken opnieuw het doorgaan van voorstellingen in schouwburgen, concertzalen en bioscopen. Zodoende waren theaters en muziekzalen in Amsterdam en sommige andere steden voor het eerst sinds juni weer gedwongen voorstellingen te annuleren in de strijd tegen covid-19.


"Zelfs de meest succesvolle theaterproducenten hebben op dit moment heel grote problemen", zegt de voorzitter van de Vereniging Vrije Theater Producenten Boris van der Ham tegen het ANP. "We begrijpen dat er actie moet worden ondernomen, maar het is onwaarschijnlijk frustrerend dat een sector waarvan door de overheid wordt erkend dat er nul besmettingen zijn geconstateerd in het publiek, zo hard wordt getroffen."

De dertig man publiek die nu zijn toegestaan, zijn bij lange na niet genoeg om de zalen open te houden. "Een half jaar geleden hadden de producenten nog wel reserves, maar die marges zijn er niet meer." De sector wil om de tafel met de ministeries van Economische Zaken en Cultuur om te praten over compensatie.

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0