Mijn theater en musical voorstelling gecanceld wat nu?

De meeste voorstellingen worden op dit moment verzet naar een latere datum. We raden aan om de instructies op te volgen van de producent van je productie. Deze kan je meestal terug vinden in de titel van je ticket onder de vorm van “NAAM PRODUCTIEHUIS PRESENTEERT” of EEN PRODUCTIE VAN.


Ook kan je informatie terug vinden op de website van het theater zelf. Je kan ook terecht bij de ticketservice diensten zoals bv. Tele Ticket Service. In de meeste gevallen contacteert gewoon het theater, de producent of de ticketservice jou, en dit voor een oplossing aan te bieden. Je kan dit tussen vandaag en woensdag 18 maart verwachten en meestal in volgorde van de productiedatum.


We zetten de grootste producties nog even op een rij:


Cirque du Soleil

Corteo

In theater: Lotto Arena


Meer info op: https://www.teleticketservice.com/nl/news/detail/overheid-adviseert-evenementen-met-meer-dan-1000-bezoekers-te-schrappen


Definitieve annulatie

Ticketprocedure: Alle ticketkopers van de voorstellingen zullen de komende dagen een email van Tele Ticket Service ontvangen.


STUDIO 100

Daens, 40-45 en K3

In theaters: Studio 100 pop-up en Flanders Expo Genk


Meer info op: https://studio100.com/be/nl/algemeen/show-update


Geen annulatie: nieuwe datums

Ticketprocedure: Mensen die een ticket hebben gekocht voor één van deze voorstellingen zullen snel gecontacteerd worden via e-mail in verband met de omboeking naar de alternatieve speeldata.


Deep Bridge

Mamma Mia en Sneeuwwitje

In theaters: Stadschouwburg Antwerpen en Capitole Gent


Meer info op: https://deepbridge.be/nieuws/mamma-mia-gaat-door-met-beperkte-capaciteit/


Geen annulatie: nieuwe datums

Ticketprocedure: Alle ticketkopers van de voorstellingen in maart zullen in de loop van de komende uren en dagen een email van Tele Ticket Service ontvangen.


UITGEZONDERD. theater

Assisen 3

In theater: Elckerlyc


Meer info op: https://www.elckerlyc.be/nieuws/assisen-3-de-wurgmoord-wordt-verplaatst-naar-september-2020


Geen annulatie: nieuwe datums

Ticketprocedure: Er is een datum tabel met een datum swap wanneer je tickets opnieuw geldig zullen zijn, kan je niet op de voorgestelde datum swap, dan staan alle instructies duidelijk bij de info.


Proximus

Preuteleute speelt Nog ene kè

In theater: Proximus Theater


Meer info op: https://www.proximustheater.be/nl/shows/preuteleute


Definitieve annulatie

Ticketprocedure: Onbekend


Music Hall i.s.m. PRIMA DONNA EVENTS

Carmina Burana

In theaters: Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Kursaal Oostende


Meer info op: https://www.musichall.be/shows/carminaburana/


Geen annulatie: nieuwe datums

Ticketprocedure: verplaatsing naar latere datum , procedure onbekendNT GENT

Lam Gods, her(e), Histoire(s) du Théâtre, Compassie

In theater: NT GENT, KVS en TONEELHUIS


Meer info op: www.ntgent.be/nieuws


Definitieve annulatie

Ticketprocedure: NTGent neemt contact op met alle tickethouders van de afgelaste voorstellingen.

TONEELHUIS


Toneelhuis

Move(on) en Familie

In Theater: Bourla Schouwburg Antwerpen


Meer info op: https://www.toneelhuis.be/nl/


Definitieve annulatie

Ticketprocedure: neemt contact op met alle tickethouders van de afgelaste voorstellingen.


KVS BRUSSEL - NT GENT

JR (FC BERGHMAN), Histoire(s) du Théâtre, Dihya, Le Nozze, Hi Baubo

In theater: NT GENT, KVS en TONEELHUIS


Meer info op: https://www.ntgent.be/nl/nieuws/coronavirus-in-belgi%C3%AB


Definitieve annulatie

Ticketprocedure: De ticket koepel neemt contact op met alle tickethouders van de afgelaste voorstellingen.FAKKELTHEATER ANTWERPEN

Meerdere zalen en producentenEEN HANDAFHAKKING IN SPOKANE:

http://www.tableaunr1.be/

Ticketprocedure: voorlopig nog onbekend

Geen annulatie: nieuwe datums


MOORDSPEL:

https://www.loge10.be/

Ticketprocedure: Wij brengen wij iedereen per mail of telefonisch persoonlijk op de hoogte.

Geen annulatie: nieuwe datums


BUNGEEJUMPEN VOOR ACTEURS:

https://www.theaterzeemanshuis.be/

Ticketprocedure: Heb je tickets geboekt voor onze voorstellingen? Het Fakkeltheater contacteert je spoedig.

Geen annulatie: nieuwe datums


STAND-UP ANTWERP COMEDY CLUB:

Geen webverkoop. Voorlopig geen info bekend. Enkel de voorstelling van 18/03 is afgelast.

Definitieve annulatie


DE SINGEL ANTWERPEN


Anna Vinnitskaja, Moby Dick, Kammerorchester Basel, Koor en Orkest Collegium Vocale olv. Philippe Herreweghe, Pierre-Laurent Aimard, Quatuor Van Kuijk, Brussels Jazz Orchestra & Lynn Cassiers, Julien Gosselin & Internationaal Theater Amsterdam, Iedereen Componist in Concert


Meer info op: https://desingel.be/nl/programma/muziek/coronavirus-covid-19-update-alle-publieksactiviteiten-in-maart-geschrapt?id=a0J0N00002trrUeUAI


Geen annulatie: nieuwe datums, maar ook een aantal definitieve annulaties.

Ticketprocedure: Neem contact op met de ticketbalie van de Singel, activiteiten ingericht door derden dient u contact op te nemen met de organisator.


Dit is een overzicht van de grootste theater en musical voorstellingen in ons land tijdens de "lock down" periode.

Andere theaters in héél België zijn ook gelsoten tot 31 maart u kan best hun website raadplegen.Ondanks alle producenten een zo goed mogelijke oplossing proberen zoeken en ook al gevonden hebben, zullen producties toch afgelast worden.


Hoe zit dat nu?


Wanneer je een ticket koopt voor een evenement, ga je een contract aan met de organisator. Beide hebben dan verplichtingen tegenover elkaar: "Jij geeft geld en in ruil krijg je een evenement", legt Joke Baeck, docent privaatrecht aan de UGent uit: "Als dat evenement niet kan doorgaan, dan heeft de organisator zijn verplichting niet nagekomen. Je zou dan in principe recht hebben op een terugbetaling." Maar zo eenvoudig zit het deze keer niet in elkaar: "In deze situatie zou de organisator zich kunnen beroepen op overmacht. Dan moet die kunnen aantonen dat het onmogelijk is om het evenement te laten plaatsvinden door een onvoorzienbare omstandigheid."

Is zo'n advies van de regering dan voldoende om overmacht te kunnen inroepen? Het gaat namelijk niet om een officieel verbod. Volgens Baeck is dat toch wel voer voor discussie. "Juristen zullen zich daar over moeten buigen", zegt ze.

Wat met OVERMACHT? Mocht overmacht aanvaard worden, dan heeft dat gevolgen voor de terugbetaling: "Organisatoren kunnen door overmacht bevrijd worden van hun verantwoordelijkheid om hun evenement te laten doorgaan. Maar als tickethouder word jij ook bevrijd van je verantwoordelijkheid om te betalen. Dat zou dus betekenen dat jij recht hebt op terugbetaling. Maar de wetgeving is daar heel onduidelijk over."Iets wat Test-Aankoop beaamt: "Het risico kan bij de consument worden gelegd en dat betekent dat die zal moeten opdraaien voor de kosten.

Wat met Tickets doorverkopen of die doorverkocht zijn? Ticketswap, een website om tickets door te verkopen, ziet alvast geen drastische veranderingen in het koop- en verkoopverdrag op de website: "Mensen kopen en verkopen nog steeds kaartjes, we hebben tot nu toe geen paniek gezien. Het is belangrijk om te vermelden dat veel evenementen vooralsnog doorgaan zoals gepland. Zodra de omstandigheden veranderen, zien we dat aantal evenementen zijn geannuleerd, maar een groter aantal kiest ervoor om uit te stellen en te verplaatsen", zegt Hans Ober, CEO van Ticketswap.Het bedrijf raadt mensen met tickets van geannuleerde evenementen wel aan om een terugbetaling bij de organisatie aan te vragen. Maar mensen met een ticket voor een uitgesteld evenement houden best even hun ticket bij tot de vervangende datum wordt aangekondigd: "Ben je die datum verhinderd, dan kan je je ticket nog altijd verkopen op TicketSwap."Tickets van geannuleerde evenementen kunnen niet meer verkocht worden op de site: "We blokkeren de evenementen zodra wij op de hoogte zijn van de annuleringen. Daarnaast hebben we met regelmaat contact met organisatoren om ze bij te staan tijdens deze ongekende situatie."


Bron: Vrt, Testaankoop en FOD

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0