Miss Belgian Beauty maakt toneeldebuut in Taxi Taxi

Gisterenavond maakte Cynthia Reekmans (Miss Belgian Beauty 2005) haar toneeldebuut in de Roxy te Sint-Truiden tijdens “Taxi Taxi”, de beroemde komedie van Ray Cooney die uitgroeide tot een echte klassieker.


Ik stond ’s morgens op met kriebels in mijn buik, maar van het moment dat ik dan op het podium stond en de eerste zin was gezegd, viel dat volledig weg en heb ik toch wel een beetje kunnen genieten.Aan haar zijde stond acteur Gunter Reniers (de Kotmadam, Wittekerke) die de rol van John, de taxichauffeur neerzet. Niet zomaar een taxichauffeur maar eentje met een dubbelleven: 2 vrouwen, 2 woonplaatsen. De tweede vrouw wordt vertolkt door Hilde Gijsbrechts (Wittekerke).


De personages van Kevin Caers en Stef Poelmans, beide de bovenbuur van John, geven de extra komische noot aan deze deurenkomedie.

De rest van de cast bestaat uit Stef Poelmans (Nickelodeon), Bart Daenen en Thomas Mees.


Ik had het allemaal een beetje onderschat… Het is heel tijdrovend, veel repetitie, veel teksten leren, echt niet te onderschatten.

De regie is in handen van Yves Caspar. Leuk detail is dat hij zelf ook een klein rolletje speelt als journalist. Yves heeft het stuk dat 9 jaar in London gespeeld heeft, mooi omgevormd en gebruik gemaakt van de lokale accenten en leuke referenties naar plaatsen uit de buurt, zeer herkenbaar voor mensen uit regio Sint-Truiden. Maar ook als niet-Truienaar ben je perfect mee in het verhaal.


We hebben met zen allen hard naar de première toegewerkt om er iets moois van te maken.

Het spel wordt tegelijkertijd gespeeld in de beide woonkamers. John belandt op een avond in het ziekenhuis en hierdoor wordt heel zijn dubbel-planning in de war gestuurd. John schakelt zijn bovenbuur Stan in om hem uit deze chaos te helpen, maar de stapel leugens wordt telkens maar groter en groter. De cast is er in geslaagd om de perfecte komische timing aan te houden doorheen het volledige spel.
Dit was iets helemaal uit mijn comfortzone. De hoofdrol in een schooltoneeltje zo'n 20 jaar geleden en een ingangsexamen bij Teirlinck waar verder niets uitgekomen is, dat was het voor hoever mijn acteerervaring ging. Ik kende Gunter en Yves van bij TVL en ben de openingen van de seizoenen komen doen in de Roxy maar dan als presentatrice en niet als actrice. Ik had gezegd - als ge eens iemand nodig hebt, belt mij maar - dat stond op mijn bucket list en kan nu afgevinkt worden.

Met ‘Taxi Taxi’ sluit De Roxy ineens ook hun seizoen af. Zoals Gunter Reniers mooi afsloot: “Vond ge het goe, men zegge het voort. Vond ge het ni goe, zwijgt dan.”

Je kan nog gaan kijken op 10-11-17-18-19-24-25-26-30-31 mei en 1 en 2 juni in Theater De Roxy. Voor tickets en info: www.deroxy.be


Recente blogposts

Alles weergeven
headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0