Moeidenie in het EWT: een lach en een traan.


De komende weken kan u in het EWT-theater in Deurne gaan kijken naar Moeidenie! Verwacht u niet aan een avond vol gigantische lachsalvo’s en slaande deuren, zoals u wellicht gewoon bent van het EWT. Nee, dit keer brengen ze een prachtig theaterstuk, waarbij een lach en een traan feilloos hand in hand gaan.Sinds het lichaam en de geest van Bompa Ollie (Theo Van Baarle) niet meer even goed functioneren als vroeger, woont hij in bij zijn dochter en schoonzoon. Zijn kleindochter en beste maatje Annick (Charlotte Campion) is verpleegster en samen met haar biedt hij weerstand tegen het onbegrip dat hij moet incasseren voor zijn terminale beslissingen. Alleen God (Door van Boeckel), die altijd bij hem in de kamer rondhangt, staat ook aan zijn kant. Maar probeer dat maar eens uit te leggen aan de rest van de familie! Dochter Carine (Chris Mathieu), schoonzoon Dirk (Marc Verbruggen) en kleinzoon Nico (Reggy Turneer), doen er alles aan om hun geliefde bompa zo lang mogelijk bij hen te houden. De dokter (Jean Speicher) beroept zich op de wet, en weigert het befaamfde spuitje te geven. Gelukkig komt er onverwachts bezoek (Iante Beye), die Ollie wil steunen in zijn strijd. Komt Ollie zo ooit nog terug bij zijn overleden vrouw (Rosita Heybrechts)?


Theo van Baarle, een oude bekende in het EWT, neemt de rol van Ollie op zich. Hij weet de verwarde man niet alleen sterk neer te zetten, maar neemt het publiek ook mee in zijn strijd tegen dementie en zijn sterke wil om zelf te beslissen over zijn leven. De perfecte tegenhanger in die emotionele strijd, brengt Door Van Boeckel in zijn rol van God. Verwacht u niet aan een man in een kleed en een lange baard. Door zet een extravagante, humoristische en gevat personage neer. Opvallend was de prestatie van Charlotte Campion, die door medische problemen bij Daphne Paelinck, de rol van kleindochter binnen enkele dagen vol overtuiging, intens en meeslepend weet neer te zetten.


Het stuk is dan wellicht geen deurenkomedie, toch zit de humor er goed in vervat. Zelfs de meest emotionele scenes, waarbij er menig zakdoek opdook in het publiek, werden intens, maar toch met een humoristische kwinkslag gebracht. Bovendien zagen we een aantal nieuwigheden opduiken in het EWT, door te werken met projecties en door ‘diepte’ op het podium te creëren.


Moeidenie: Een mooie productie, met een goede balans tussen humor en emotie, die je aan het denken zet.


http://www.ewt.be

headersite.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • https://open.spotify.com/show/5VCEngNwtgHUReCVxpEESQ
  • Twitter
  • livepng
headersite.jpg

© 2021 theaternieuws.be by popehouse

Winkelwagen0